Reactie Vanhaezebrouck wijst niet met de vinger: "We speelden een redelijke match, maar om in PO1 te winnen moeten we top zijn"

Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Anderlecht
| 22 reacties
Vanhaezebrouck wijst niet met de vinger: "We speelden een redelijke match, maar om in PO1 te winnen moeten we top zijn"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Anderlecht had drie weken aan een stuk verkondigd dat ze klaar gingen zijn voor play-off 1. Finaal leek dat er niet op. Paars-wit had - zonder een goeie Mats Sels - zelfs nog een groter pak rammel kunnen krijgen. Maar Hein Vanhaezebrouck ging deze keer niet met de voeten vooruit erin.

Vanhaezebrouck was zelfs mild voor zijn spelers. "Obradovic en Spajic? Ik vond zelfs niet dat die hun slechtste match speelden. Saelemaekers deed het goed bij zijn eerste basisplaats."

Maar natuurlijk was het niet top. En dat moet wel... "We speelden een redelijke match. Niet zo slecht. We hadden kansen. Niet zoveel als Gent, maar als we iets meer efficiëntie toonden, hadden we iets kunnen rapen. Die kans van Morioka moet bijvoorbeeld altijd binnen. En er waren een paar voorzetten waar ze in de zestien niet goed genoeg op reageerden."

Ik probeer te onthouden dat we tegen de beste verdediging ook wel kansen afdwongen

Bon, wij zagen die niet echt, maar we gaan hem ook niet tegenspreken. Defensief was het trouwens een ramp. "Je zegt me niks nieuws hé. Saelemaekers deed het niet slecht tegen Simon, maar dan pikten we de infiltraties vanuit zijn rug niet op. Daar hadden de ervaren spelers toch iets meer mogen doen. Maar goed, ik probeer te onthouden dat we tegen de beste verdediging ook wel kansen afdwongen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties