De teneur bij een Gent met groot vertrouwen: "We willen Champions League spelen"

Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Anderlecht
| 0 reacties
De teneur bij een Gent met groot vertrouwen: "We willen Champions League spelen"
Foto: © photonews

Voor Thomas Foket is winnen op Anderlecht altijd iets speciaals, maar deze keer wel heel bijzonder. De rechtsback is nog steeds een kind van de streek, won van zijn ex-coach, kon de nul houden en dwong met zijn ploeg een resem kansen af. Als toetje staan ze nu tweede...

De altijd nuchtere Foket kon een grijns dan ook niet verstoppen. "We hebben een hele mooie stap gezet. We zijn hier aan de aftrap gekomen met het gevoel dat we niets te verliezen hadden en dat we moesten voetballen", aldus Foket.

Bij de Gentenaars is het gevoel heel anders dan een paar maanden geleden. "We willen Europees voetbal. En diegenen die nog geen Champions League gespeeld hebben, willen dat ook wel eens meemaken."

De goeie flow

Wie had ooit gedacht dat de Buffalo's nog over de Champions League gingen praten? "Wanneer Foket over de titel gaat dromen? Als Foket gaat dromen, is het al ver gekomen", lachte hij. "Twee maanden geleden had iedereen ons nog zot verklaard."

"We zitten al een tijdje in de goeie flow, van voor Nieuwjaar al. Ik denk dat hier in Anderlecht niet veel ploegen de nul gaan houden en twee goals gaan maken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties