Hyperambitieuze Coucke gaat voor vuurwerk zorgen op de transfermarkt: naast Dendoncker vertrekken nog twee steunpilaren en ook oude bekende blijft in beeld

Clint Vens
| 25 reacties
Hyperambitieuze Coucke gaat voor vuurwerk zorgen op de transfermarkt: naast Dendoncker vertrekken nog twee steunpilaren en ook oude bekende blijft in beeld

Het wordt ongetwijfeld een hete zomer op de transfermarkt voor Anderlecht. Zijn nieuwe voorzitter, Marc Coucke, wil immers flink uithalen. Mogelijk wordt paars-wit volgend seizoen onherkenbaar na de investeringen van de nieuwe mecenas.

Volgens Sport/Voetbalmagazine wil Coucke af van het stelsel waarbij de club uitgaande transfers moet realiseren om uit de rode cijfers te geraken. Zo zou Anderlecht Leander Dendoncker, Adrien Trebel en Kara Mbodji willen verkopen om een budgettair evenwicht te creëren. 

Nieuwe transferpolitiek

Maar de fans van Anderlecht hoeven niet te panikeren, want de Oost-Vlaamse zakenman wil dat geld aanwenden om potentiële toppers aan te trekken. De nieuwe politiek luidt: hoge transfersommen en lagere lonen. Dat moet Coucke in staat stellen om zijn goudhaantjes later met een flinke winst door te verkopen. 

Dimata

Een van die jonge talenten zou Dimata kunnen zijn, die volgens makelaar Dieumerci Vua wel degelijk nog steeds in beeld is bij de Brusselaars: "Anderlecht is nog steeds geïnteresseerd in Dimata. Andere clubs zijn dat ook. Het statuut van Dimata is recent veranderd bij Wolfsburg en dus is het vandaag moeilijk om zich uit te spreken over zijn toekomst."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties