Reactie Doelman reageert op belangstelling van Anderlecht: "Drie miljoen? Als dat nu de prijs is... Waarom niet"

Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Oostende
| 5 reacties
Doelman reageert op belangstelling van Anderlecht: "Drie miljoen? Als dat nu de prijs is... Waarom niet"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De beste speler bij Eupen aan de Kust was opnieuw Hendrik Van Crombrugge. De doelman van de Oostkantonners is klaar voor een stap hogerop en hij laat er ook geen twijfel over bestaan: "Ik ga vertrekken. Als het niet naar een club uit de Belgische top zes is, ga ik naar het buitenland."

Van Crombrugge speelde er eerst nog een beetje mee toen we hem vroegen of het zijn laatste wedstrijden voor Eupen zijn. "Tuurlijk, het seizoen is bijna gedaan. En daarna? Dan is het gedaan hé en mogen we vakantie nemen."

Eupen werkt mee

Spielerei natuurlijk, want daarna was hij volkomen eerlijk. "Het is geweten dat ik graag een stap hogerop wil en ik ga ervan uit dat ik volgend seizoen niet meer bij Eupen speel. De club heeft me ook beloofd me niks in de weg te leggen."

En waar gaat dat zijn? Want er zijn de aanhoudende geruchten over Anderlecht... "Het is afhankelijk van de concrete interesse. Als het niet de Belgische top zes is, wordt het het buitenland. Dat mijn toekomstige sportief manager in de tribune zat? (Luc Devroe was in Oostende, nvdr.) Ik heb nog niets gehoord. Dat is werk voor mijn makelaar."

"Ik heb weet van interesse van verschillende Belgische topclubs, maar het totaalplaatje zal moeten kloppen. Ik heb Ajax geweigerd omdat het niet in mijn sportieve plaatje paste (hij zou er tweede doelman worden)."

Concurrentie

En wat met de concurrentie bij de Belgische topclubs? Het is nog altijd mogelijk dat 'bijvoorbeeld' Anderlecht Matz Sels probeert te houden. "Ik heb geen probleem met concurrentie, daar word ik beter van. Ik wil me sportief verbeteren, maar concurrentie is er altijd bij een topclub. Dat schrikt me niet af."

Wat de topclubs dan weer wel kan afschrikken, is zijn kostprijs. Aan Ajax werd drie miljoen euro gevraagd en ook nu zou die prijs daarrond te situeren zijn. "Ik zou niet weten waarom een club als Eupen dat niet mag vragen. Er is de marktwaarde van een speler en daar moet je rekening mee houden."

Opmerkelijk: op zijn persconferentie zei Claude Makelélé dat Van Crombrugge "zijn transfer naar een club die Europees speelt verdient". Zou er al meer aan de hand zijn?

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties