Opvallend: golffederatie en KBVB slaan handen in elkaar om probleem aan te kaarten: "Iedereen krijgt uitstel, behalve wij"

Opvallend: golffederatie en KBVB slaan handen in elkaar om probleem aan te kaarten: "Iedereen krijgt uitstel, behalve wij"
Foto: © photonews

De KBVB heeft donderdag een perscommuniqué rondgestuurd. Opvallend daarbij, het gaat om een gezamelijk initiatief met... de golffederatie. Beide federaties vragen om uitstel van het verbod om onkruidverdelgingsmiddelen te gebruiken in Wallonië.

Het thema is: 'Operatie redding van onze sportvelden. Vanaf 1 juni 2018 geldt in Wallonië een formeel verbod op het gebruik van onkruidverdelgingsproducten voor het onderhoud van sportgrasvelden.

"De voetbal-en golfclubs hebben het gebruik hiervan reeds drastisch teruggeschroefd teneinde het in de komende jaren tot nul te herleiden. Ze hebben echter meer tijd nodig om duurzame oplossingen te vinden zonder in te boeten aan de optimale kwaliteit van de grasvelden", klinkt het in het communiqué.

Uitstel

"De voetbal-en golffederaties hebben aan de Waalse regering dan ook bijkomend uitstel gevraagd om in regel te komen met het decreet. Een vraag die tot op vandaag onbeantwoord blijft."

"Momenteel hebben al onze Europese buren, inclusief het Vlaamse gewest in België, afwijkingen verkregen inzake een redelijk gebruik van deze verdelgingsproducten. Iedereen, behalve wij!"

De twee federaties willen aankaarten wat er met de sportgrasvelden zal gebeuren indien er op dit moment geen verdelgingsproducten meer mogen gebruikt worden. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties