Intimi spreekt vrijuit over Marc Coucke: "Hij kan zijn ongelijk nooit toegeven, dat kan vonken geven met Hein Vanhaezebrouck"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 21 reacties
Intimi spreekt vrijuit over Marc Coucke: "Hij kan zijn ongelijk nooit toegeven, dat kan vonken geven met Hein Vanhaezebrouck"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Yves Lejaeghere is niet alleen een ex-voorzitter van KV Oostende, hij behoort ook tot de 'Bende van de Ardennen', een groep vrienden waarmee Marc Coucke elke winter naar de Ardennen trekt.

Coucke is een succesvol zakenman en bouwde een straf imperium uit. Sinds enkele weken is de miljardair ook officieel voorzitter van Anderlecht, de grootste club van het land. Met enkele opvallende beslissingen - het ontslag van clubadvocaat Daniel Spreutels en manager Herman Van Holsbeeck - lokte hij veel controverse uit.

"Privé is Marc echt een zeer aangenaam mens. Maar zakelijk kan hij wel zwaar door het lint gaan", vertelt Lejaeghere in Het Nieuwsblad. "Hij heeft ook bij mij al een aantal keer in een vliegende colère de telefoon dichtgegooid. Toen hij net na de promotie zestig procent van mijn KVO-aandelen kocht, zei ik hem al lachend: 't Is gedaan met de democratie op KVO."

9 op de 10 keer gelijk

"Het zal op Anderlecht niet anders zijn", meent Lejaeghere. "Hij wil overal het laatste woord. En dat mag, want het is zijn geld. Al zal hij heus de ploeg niet opstellen. Wél misschien eens een suggestie doen. Waar je als slimme trainer misschien wel beter rekening mee houdt. (lacht) Vraag je me z'n vervelendste kantje, dan zeg ik : hij kan zijn ongelijk nooit toegeven. En dat is verdomd vervelend met iemand die al negen op de tien keer gelijk heeft. Dat kan vonken geven met Hein Vanhaezebrouck!"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties