Anderlecht bijna compleet, maar icoon ziet groot probleem: "Die mag naar huis gaan" en "Zet Markovic maar in de spits"
Bart Vandenbussche
Bart Vandenbussche
| 20 reacties

Gille Van Binst kijkt naar het aanvallend probleem van Anderlecht

Anderlecht bijna compleet, maar icoon ziet groot probleem: "Die mag naar huis gaan" en "Zet Markovic maar in de spits"
Foto: © photonews

Anderlecht recupereert de volgende dagen verdedigers Uros Spajic en Kara Mbodji. Andy Najar heeft al laten zien wat voor een meerwaarde hij kan zijn en Henry Onyekuru zit er ook aan te komen. Maar toch blijft er één groot probleem...

"Kan Teodorczyk zondag spelen?" Nog voor we één vraag gesteld hebben, legt Gille Van Binst al de vinger op de pijnlijke wonde. Van Binst is geen grote fan van Teodorczyk, die hij al sinds zijn aankomst bij Anderlecht "een goeie afwerker, maar geen fantastische midvoor" noemt. 

Brugge te pakken

De woorden die hij voor Silvère Ganvoula heeft, zijn wel een pak minder lovend. "Die mag naar huis gaan. Daarmee kan Anderlecht niets doen", aldus de legendarische rechtsachter van paars-wit. 

Anderlecht heeft vooraan een probleem. "Op het middenveld en achteraan valt het in zijn plooi, dat werd ook tijd", aldus Van Binst. "Maar in de aanval is het armoe troef. Er wordt al zo moeilijk gescoord buitenshuis... En nu is Teo er ook nog niet bij."

Van Binst zou het met Markovic in de spits proberen.

"Naar mijn gedacht is Brugge achteraan te pakken, dat heeft Standard bewezen. Maar wie gaat die goals maken? Voor mij moet je het dan maar met Markovic vooraan proberen. Met Hanni werkte dat op Standard, want hij had geen vaste man om hem te dekken. Als zo iemand tussen de lijnen loopt, heb je daar als verdediger problemen mee."

Mitrovic

Dat de aanval zo'n pijnpunt is, heeft grote gevolgen gehad volgens Van Binst. "Als je ziet dat Anderlecht, in zijn slechtste seizoen ooit, op vijf punten van Brugge staat... Met twee goeie spitsen had Anderlecht een heel goeie ploeg gehad. Als Mitrovic gehaald was geweest, dan was je overal kunnen gaan winnen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Nieuwste reacties