? Supporters Gent (en Charleroi) hebben genoeg van VAR en arbitrage en komen met ludieke actie: "Varschrikkelijk"
Redactie vanuit Gent
| 4 reacties

Supporters Gent (en Charleroi) hebben genoeg van VAR en arbitrage en komen met ludieke actie

? Supporters Gent (en Charleroi) hebben genoeg van VAR en arbitrage en komen met ludieke actie: "Varschrikkelijk"

De arbitrage in het algemeen én de VAR in het bijzonder heeft de voorbije weken in play-off 1 al het nodige stof doen opwaaien. Bij Gent zijn ze dat beu, de supporters komen dan ook met een actie.

De supporters van KAA Gent komen in actie voor de wedstrijd tegen Charleroi. 20.000 gele en evenveel rode kaarten zullen worden uitgedeeld in heel het stadion.

Daarmee kunnen de fans voor de wedstrijd duidelijk maken wat ze van de arbitrage en de VAR in België denken en zo zelf 'een rode kaart' te geven aan de arbitrage.

Rode kaart aan de VAR

De supportersfederatie, alsook diverse sfeergroepen en de club hebben hun fiat gegeven voor de actie die - behoudens problemen met de veiligheid - dus gewoon zal kunnen worden uitgedeeld.

"Deze ludieke actie tegen het geklungel van VAR in het algemeen bestaat eruit dat iedereen op zijn stoeltje rode en gele kaarten krijgt geplakt. Bedoeling is dat de wedstrijd gestart wordt met het tonen van de rode kaart. De supporters van Charleroi steunen deze actie en brengen ook spandoeken mee tegen de VAR", klinkt het bij een van de initiatiefnemers.

Update: Op de spandoeken stond onder meer: 'Heb vertrouwen in uzelve, niet in de VAR', 'Varschrikkelijk', 'Video Amateur Referee' en dat de Var een 'vuil buske' was. Bekijk hieronder beelden van het protest. Vooral bij de hymne van de Pro League klonk veel boegeroep.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Nieuwste reacties