De genadestoot? Lierse krijgt geen uitstel van BAS, het lijkt game over voor traditieclub met vier titels op palmares

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 36 reacties
De genadestoot? Lierse krijgt geen uitstel van BAS, het lijkt game over voor traditieclub met vier titels op palmares
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het stond in de sterren geschreven en was eigenlijk al zo goed als zeker: het verhaal van Lierse SK is afgelopen. De club trok vanavond nog naar het BAS, maar kreeg daar geen uitstel. Dat betekent dat de kans op overleven, behoudens een straffe wending of mirakel, zo goed als nihil is.

Vanmorgen kon u HIER het slechte nieuws over geel-zwart al lezen. Op dat moment heerste er echter nog enige onduidelijkheid en hoopte men nog iets uit de brand te slepen bij het BAS, maar tevergeefs dus. Dat betekent dat het stamnummer 30 op het punt staat om te verdwijnen. 

CEO Jan Van Elst windt er geen doekjes om: "We hadden uitstel gevraagd, maar niet gekregen. We moeten nu wachten op de beslissing, maar ons dossier is niet volledig dus ik verwacht er niet veel van", klinkt het bij Het Nieuwsblad

Afscheid voor fans

En wat nu? De Pallieters hebben morgen namelijk een match in play-off 2 op het veld van Moeskroen. Van forfait is echter geen sprake: "De spelers hebben zich geëngageerd om alle wedstrijden af te werken en al zeker de thuismatch tegen Waasland-Beveren als waardig afscheid voor de fans", klinkt het dapper. 

Het Belgisch Arbitragehof voor de Sport zal een uitspraak formuleren voor 10 mei, dus nog deze week. Belangrijk: als Lierse geen licentie krijgt, en daar ziet het dus sterk naar uit, dan mag het gedegradeerde Tubeke toch in 1B blijven spelen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties