Vreemde eerste tegengoal van Carcela? Genk-doelman Vukovic komt met uitleg

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 2 reacties
Vreemde eerste tegengoal van Carcela? Genk-doelman Vukovic komt met uitleg
Foto: © photonews

Pijnlijke avond voor Genk-doelman Danny Vukovic in Luik. De Australiër moest zich zondag liefst vijf keer omdraaien op Sclessin. Maar bij de eerste tegengoal leek de 33-jarige goalie toch in de fout te gaan.

Carcela kreeg iets te veel tijd en ruimte en mocht van ver aanleggen. Zijn poging - niet afgeweken - belandde verrassend centraal in doel. "De bal zwabberde en ging eerst naar mijn linkerkant", zei Vukovic na de wedstrijd. "Maar daarna ging de bal de andere kant uit. Het is voor een keeper erg moeilijk om zo'n situatie in te schatten."

"In de volgende twee matchen moeten we 6 op 6 halen"

Genk had enkele kansen om gelijk te maken, maar ging zeker in de tweede helft helemaal kopje onder. "We hadden de eerste kans van de match, maar als we zulke kansen missen... We moesten die kansen afmaken. In de tweede helft kreeg Standard bijna uit elke aanval een kans. Dat kon echt niet. Maar ja, we moeten dit resultaat gewoon zo snel mogelijk vergeten."

De Limburgers ontvangen donderdag en zondag respectievelijk Gent en Charleroi. Twee rechtstreekse concurrenten voor een Europees ticket. "De volgende twee wedstrijden zijn cruciaal", weet de Aussie. "Daarin moeten we gewoon zes op zes halen. Daarna zien we wel wat het wordt tegen Anderlecht."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties