Het wordt nog bijzonder spannend tussen Gent, Genk en Charleroi voor de Europese tickets: wat is er mogelijk en wie heeft voorrang op wie?

Het wordt nog bijzonder spannend tussen Gent, Genk en Charleroi voor de Europese tickets: wat is er mogelijk en wie heeft voorrang op wie?
Foto: © photonews

Racing Genk, Sporting Charleroi en AA Gent zijn nog in een felle strijd verwikkeld om de vierde plaats. Die geeft recht op een rechtstreeks ticket voor de voorrondes van de Europa League. Ook de vijfde plaats kan nog Europees voetbal opleveren. Wat zijn de programma's en de scenario's?

Standard eindigt sowieso in de top-3 dit seizoen in de Jupiler Pro League, dus mag het nummer 4 zich in de handen wrijven met een rechtstreeks ticket voor de voorrondes van de Europa League. Het nummer 5 mag de barrages spelen om Europees voetbal, tegen Zulte Waregem, Lokeren, Antwerp of STVV. 

Het is bijzonder spannend in de strijd om plekken 4 en 5, want Gent (33 punten), Charleroi (33 punten) en Genk (32 punten) hebben alledrie nog alles in eigen handen. En dus worden het nog bijzonder interessante duels op speeldagen 9 en 10.

Gent - Anderlecht
Genk - Charleroi

Club Brugge - Gent
Charleroi - Standard
Anderlecht - Genk

Het onderlinge duel tussen Genk en Charleroi kan en zal sowieso bijzonder belangrijk worden voor plek 4 of plek 5. Bij een gelijke stand heeft Gent het voordeel op Genk en Charleroi, terwijl Genk ook voordeel heeft op Charleroi in verband met halveringen van punten en de eindstand van de reguliere competitie.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties