Sa Pinto gaat helemaal los met voorbereide tekst over Vanhaezebrouck: "Hij is een lafaard zonder persoonlijkheid"

Sa Pinto gaat helemaal los met voorbereide tekst over Vanhaezebrouck: "Hij is een lafaard zonder persoonlijkheid"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Dit kan je geen koude oorlog meer noemen, dit is met getrokken messen regelrecht elkaar in de ogen kijken. Ricardo Sa Pinto haalde in een tekst die hij blijkbaar zorgvuldig had voorbereid Hein Vanhaezebrouck helemaal onderuit. In Luik zullen ze het weer graag horen (sarcasme)...

Dit moest je gevolgd hebben om het te geloven. Op een bepaald moment werd het zelfs de mensen van Standard te veel. Hein Vanhaezebrouck haalde misschien uit, maar Ricardo Sa Pinto ging er met een veelvoud over. 

De vragen over de match waren gedaan en Sa Pinto haalde er zijn voorbereiding bij. Met gele marker had hij de belangrijkste delen aangeduid. Kwestie om zeker niets te vergeten... "Ik ga niet hetzelfde doen als hij, ik heb respect voor zijn familie", begon het nog kalm. Maar die woorden waren nog niet koud of...

Hij kan de trofee van slechtste coach thuis op zijn schouw zetten, dat is het enige dat hij gaat winnen

"Hij kent me niet. Hij deed net hetzelfde in de beker. Van het moment dat ik de kamer uit was, viel hij me aan. Ik liet het toen passeren, maar nu niet. Hij zei dat hij me een hand gaf omdat het zo hoort. Een man doet zoiets niet. Ofwel geef je een hand uit respect ofwel doe je het niet. Van het moment dat ik donderdag de perszaal verliet, haalde hij naar me uit. Als een lafaard! Dan heb je geen persoonlijkheid", ontaardde het snel.

Sa Pinto zocht en vond ook redenen waarom. "Misschien is hij wel verdrietig omdat hij drie keer verloor en één keer gelijkspeelde tegen Standard. Dat hij de trofee van slechtste coach in 99 jaar matchen tussen Standard en Anderlecht heeft. Hij kan die trofee meepakken naar huis en op zijn schouw zetten, want meer gaat hij dit seizoen toch niet winnen."

Hij steekt het altijd op zijn spelers, het is nooit zijn schuld

"Ik hoor het hem ook altijd op zijn spelers steken als hij verliest. Ik zou dat nooit doen. Ik analyseer mezelf en wil weten waarom we verloren, daar word ik een betere coach door. Ik wijs nooit naar mijn spelers. Hij zou beter een voorbeeld nemen aan zijn voorzitter, die kwam ons zowel als preses van Oostende als voorzitter van Anderlecht feliciteren. Dat zijn mannen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties