De Bilde laat zich uit over speelkansen Kompany en Vermaelen tegen Panama

Clint Vens
| 8 reacties
De Bilde laat zich uit over speelkansen Kompany en Vermaelen tegen Panama
Foto: © Photonews

De Rode Duivels zijn zeer ambitieus op het WK en mogen, gezien de sterkte van hun selectie, dromen van het allerhoogste. Toch blijft de achilleshiel van onze nationale ploeg de verdediging.

Kompany en/of Vermaelen zijn tegen de toplanden broodnodig indien we ver willen geraken in het grootste voetbaltornooi ter wereld. Roberto Martinez gaf eerder al aan dat hij pas een dag voor de aftrap tegen Panama zal beslissen over het blessuregevoelige duo. 

Keuze al gemaakt

Gilles De Bilde meent echter al te weten wat de bondscoach beslist heeft: "Ik denk dat het een evidentie is dat ze allebei niet spelen tegen Panama", zegt hij aan Stadion. Volgens mij heeft Martinez zijn keuze al gemaakt gezien hun situatie. Ze hebben allebei een tijdje niet getraind en dan ga je niet hele tornooi hypothekeren tegen een tegenstander als Panama. Ik denk dat hij het ook al aan de groep heeft meegedeeld."

Vermaelen

"Thomas is iemand die weinig matchritme nodig heeft om er te staan, dat heeft hij bij Barcelona al bewezen. Maar het gaat hier niet om Gijon of Sociedad, het gaat om wedstrijden op een WK. Een wedstrijd die zelfs kan beslissen over kwalificatie. Dus het lijkt mij heel moeilijk om hem voor de leeuwen te gooien na drie dagen en amper getraind te hebben."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties