Stéphane Demol acht huidige generatie klaar voor grootse prestatie, maar... "Eerlijk gezegd: zonder die twee wordt het héél moeilijk om beter te doen dan in 1986"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 0 reacties
Stéphane Demol acht huidige generatie klaar voor grootse prestatie, maar... "Eerlijk gezegd: zonder die twee wordt het héél moeilijk om beter te doen dan in 1986"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De resultaten van vanavond in de groep van de Rode Duivels en poule H zullen mee het verdere toernooiverloop bepalen. De Belgen duelleren met Engeland voor de eerste plaats.

Beide landen nemen het vervolgens op tegen de nummers 1 en 2 uit groep H. Japan, Senegal en Colombia maken nog kans op kwalificatie.

De Rode Duivels willen dit WK oogsten. Stéphane Demol, die in 1986 de halve finales bereikte in Mexico, ziet dit toernooi als een unieke kans voor de huidige generatie. "Het is aan hen", zegt de oud-Rode Duivel in Het Nieuwsblad. Wij zijn ooit vierde geworden, zij moeten proberen beter te doen. This is the moment. Het is erop of eronder. Ik zou er geen enkel probleem mee hebben dat deze ploeg beter doet dan wij. Maar ze moeten het wel doen."

"Na Vertonghen en Alderweireld is het niet meer hetzelfde"

Bij de achterhoede stelt Demol zich vragen. "Eerlijk gezegd, als Vincent Kompany en Thomas Vermaelen niet klaar zijn, gaat het heel, heel moeilijk worden. Het zijn onze twee beste centrale verdedigers. Als ze niet spelen, is dat een enorm probleem."

"Vertonghen en Alderweireld zijn ook goed, maar daarna is het niet meer hetzelfde", ziet ook Demol. "Mijn favoriete verdediging voor België is Alderweireld-Kompany-Vermaelen-Vertonghen. Je moet je beste verdedigers gebruiken. Voor mij is dat de basis. Als je naar voren wil spelen, moet je eerst zien dat het achteraan in orde is. Anders heb je een probleem. Frankrijk heeft trouwens hetzelfde probleem als wij. Op alle posities hebben ze fantastische spelers, maar centraal achteraan klopt het niet altijd."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties