Terugblik op speeldag 3: dit waren onze absolute toppers!
Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 0 reacties
Terugblik op speeldag 3: dit waren onze absolute toppers!
Foto: © photonews

De groepsfase zit er al helemaal op, het WK gaat hard als een tierelier en de knock-outfase staat bijna in de startblokken. Hoog tijd om dus al even terug te blikken naar goede traditie. Met toppers en floppers, of doen we het anders?

Opnieuw zaken genoeg waarover we minder tevredenheid over zouden kunnen uiten, maar we besloten om dat tijdens dit WK eens niet te doen, voorlopig toch niet.

Onze klassieke Top/Flop krijgt zo een twist: enkel toppers, geen floppers. Al is het maar om even het azijnpissen te laten voor wat het is doorheen de pers. En dus ook na speelronde 3, met de knock-outfase op komst! 

Lionel Messi

Duitsland haalde de achtste finales niet, Argentinië deed dat wel. Met dank aan één pass van Banega en één moment van genialiteit van Lionel Messi.

Na twee wedstrijden werd hij verguisd van Moskou tot Tokio, op speeldag 3 liet hij dan toch weer zijn klasse zien en dat was voldoende voor kwalificatie. Waar het kan eindigen met Argentinië? Niemand weet het.

B-ploegen van A-kwaliteit

De Rode Duivels deden het tegen Engeland met een B-ploeg en wonnen uiteindelijk nog steeds al bij al vlot. Tegen Japan zou het 'B-team' het zelfs vermoedelijk ook nog halen. Het toont hoe volwassen de Rode Duivels zijn geworden en hoe iedereen rustig blijft onder alles is exemplarisch.

Ook Kroatië maakte indruk op ons met een B-ploeg. Ook zij pakten 9 op 9 en lijken daardoor misschien wel een gevaarlijke outsider te zullen worden. Om in de gaten te houden in de komende rondes, want vanaf nu is het alles of niks.

Eruit met een knal

Peru, Saoedi-Arabië, Marokko, Polen, Costa Rica en zelfs Zuid-Korea. Vele teams speelden goede wedstrijden tijdens dit WK, maar lagen er wel al zo goed als uit na twee speeldagen. 

Toch gaven ze op speeldag 3 nog eens het beste van zichzelf en dat leverde enkele bijzonder mooie resultaten op. Knap werk van hen en iets om trots op te zijn.

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties