Terugblik op de achtste finales: dit waren onze absolute toppers!

Terugblik op de achtste finales: dit waren onze absolute toppers!
Foto: © photonews - Ontwerp SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De achtste finales zitten erop, de kwartfinales komen er snel aan. Hoog tijd om dus al even terug te blikken naar goede traditie. Met toppers en floppers, of doen we het anders?

Opnieuw zaken genoeg waarover we minder tevredenheid over zouden kunnen uiten, maar we besloten om dat tijdens dit WK eens niet te doen, voorlopig toch niet.

Onze klassieke Top/Flop krijgt zo een twist: enkel toppers, geen floppers. Al is het maar om even het azijnpissen te laten voor wat het is doorheen de pers. En dus ook na speelronde 4, de achtste finales!

Belgische veerkracht

We beginnen - hoe kan het ook anders - met de Belgen, die tegen Japan na een 0-2 achterstand heel wat veerkracht lieten zien. En dat in minuut 93 wisten te bekronen met een heerlijke omschakeling én de kwalificatie.

Het rugzakje is nu wél een beetje gevuld, deze prestatie kan de loutering geven die de voorbije toernooien werd gemist. Op die manier is vrijdag zelfs Brazilië niet eens een helemaal onhaalbare kaart. Of hoe moeten we het bekijken?

Cavani & Uruguay

Altijd gaan ze tot het gaatje, de Uruguayanen. Dat leverde ook de voorbije toernooien wel wat interessante zaken op en nu dus ook. 

Met dank aan Edinson Cavani, goed voor twee doelpunten en een prima prestatie. Als hij er niet zou bij zijn tegen Frankrijk, zou dat een geweldige aderlating zijn.

Akinfeev & Rusland

Echt voetballen moesten ze niet doen tegen Spanje, want de Spanjaarden maakten er een breiwerkje van waar La Guernica niets tegen is. 

Maar Akinfeev en met hem alle Russen stonden paraat waar nodig en gingen zo uiteindelijk via strafschoppen door. Siberië is stilaan afgewend, een mooie, hete zomer komt dichterbij in Rusland.

Zweden

Over paraat staan gesproken: Zweden is een van de teams zonder absolute wereldster - Zlatan bleef thuis - die het wél opvallend goed doen.

Ook Zwitserland ging voor de bijl, in de kwartfinales wacht Engeland. Een stug blok, met enkele hele goede verdedigers en spelers die voor elkaar door het vuur gaan: knap! 

De man van 180 miljoen

En dan is er nog ene man van 180 miljoen euro die tegen Argentinië plots liet zien wat hij allemaal wel niet in zijn mars heeft.

Kylian Mbappé was een absolute gesel voor de tegenstanders en lijkt zo misschien wel net op tijd in vorm om dé ster van het WK te worden. Tot ze de Rode Duivels tegenkomen?

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties