De prognose van de redactie: het nieuwe Anderlecht viert in mei zijn 35ste landstitel

Hermès Van Damme en Redactie
| 47 reacties
De prognose van de redactie: het nieuwe Anderlecht viert in mei zijn 35ste landstitel

De voorbereiding zit er bijna op, de transfercarrousel draait nog op volle toeren en supporters hun ongeduld is ten einde. Volgende week vrijdag begint de nieuwe voetbalcompetitie 2018-2019. Vandaag in onze prognose: Anderlecht wordt kampioen.

Prognose

Na een tumultueus seizoen met een coachwissel en de overname van de club kan Anderlecht met veel meer zekerheid aan deze jaargang beginnen. De vele indrukwekkende transfers en sterke voorbereiding doen alvast veel moois vermoeden.

De ambitie van van paars-wit is duidelijk: de 35ste landstitel pakken. Aangezien dit onze laatste prognose van 1A is, denkt onze redactie ook dat Anderlecht effectief kampioen zal worden.

Opvallendste transfers

Na de transfers van Musona, Milic en Makarenko bleven de paars-witte fans vragen om grotere namen. Anderlecht antwoordde met een uitleenbeurt van Dimata en die is zelfs na een lastig seizoen nog niets van zijn pluimen verloren. Nadien kwamen op eenzelfde dag ook nog eens Santini en Bakkali.

Santini is een vaste waarde, die de Jupiler Pro League al goed kent en zelfs nog samenwerkte met Vanhaezebrouck in Kortrijk. Bakkali is dan weer een gokje. In het beste geval wordt hij terug de speler die furore maakte bij PSV en dan is hij een serieuze kwaliteitsinjectie voor Anderlecht.

Sterke punten

Met zo veel aanvallende versterkingen kan Anderlecht iedere tegenstander pijn doen. Gerkens, Amuzu, Morioka en Teodorczyk waren er al, nu komen daar ook nog eens Adzic, Abazaj, Musona, Bakkali, Santini, Dimata en misschien zelfs Dauda bij. 

Een bepalende factor voor dit seizoen wordt Adrien Trebel. Hij is de sleutelpion in het spel van Anderlecht en de club doet er dus best alles aan om hem ondanks de interesse uit Frankrijk nog een jaar te houden.

Vraagtekens

Het grootste twijfelpunt is duidelijk de verdediging. Met Vranjes, Bornauw en Milic staat er een volledig nieuw defensief trio en dan kan een gebrek aan automatismen de hele ploeg nog parten spelen. Bovendien moet er nog iemand bijkomen als Kara en Dendoncker vertrekken. 

Nog een vraagteken: Thomas Didillon. De 22-jarige doelman kan de nieuwe nummer één worden, maar moet wel nog bewijzen dat hij de druk bij een topclub als Anderlecht aankan. Lukt dat niet, dan zal Boeckx wellicht de voorkeur krijgen in doel.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties