Schitterende eerste match van Saelemaekers, maar Hein wil hem toch met voeten op de grond houden: "Hij moet nog rijper worden"
Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Kortrijk
| 2 reacties

Alexis Saelemaekers krijgt niet enkel lof van Hein Vanhaezebrouck

Schitterende eerste match van Saelemaekers, maar Hein wil hem toch met voeten op de grond houden: "Hij moet nog rijper worden"
Foto: © photonews

Het liep als over een leien dakje voor Anderlecht. Een goal na drie minuten in de eerste helft en eentje na twee minuten in de tweede helft: "Dan maak je een tegenstander mentaal kapot", aldus Hein Vanhaezebrouck. De coach zag tot zijn grote tevredenheid twee jonkies een bepalende rol spelen.

Sebastiaan Bornauw speelde solide achterin en viel ook op met zijn uitvoetballend vermogen. Maar Alexis Saelemaekers was de man die het meeste aandacht naar zich toetrok. Hij had een voet in drie van de vier doelpunten. 

"Eigenlijk wil ik die jongens er niet uitlichten. Alle jongeren hebben hun deel gedaan in de voorbereiding, ook zij die in de tribune en op de bank zaten. Maar ik kan ze niet allemaal laten spelen. Maar misschien zijn het volgende week andere jongens."

Hij moet nog rijper worden

Maar Saelemaekers kreeg niet enkel lof met zich mee. Vanhaezebrouck probeert zijn 19-jarige met de voeten op de grond te houden. "Hij heeft het voordeel dat hij vorig seizoen al wat matchen speelde en dat we de fouten van toen er al deels uit konden halen. Hij moet nog rijper worden en is daar goed mee bezig", liet Hein weten. 

"Sommigen mag je niet hun gangetje laten gaan. Ze moeten de lessen heel snel oppikken, want het is niet de bedoeling dat ze binnen drie jaar klaar zijn. Als ze zich laten gaan, zitten we er snel achter."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties