Vincent Mannaert wil vervroegde transferdeadline en gaat nog verder: "Eén week wintertransfers en enkel bij blessures"

Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht
| 46 reacties
Vincent Mannaert wil vervroegde transferdeadline en gaat nog verder: "Eén week wintertransfers en enkel bij blessures"

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Vincent Mannaert, CEO van Club Brugge, heeft enkele straffe ideeën klaar voor de transferperiodes in de Jupiler Pro League. De raad van bestuur van de Pro League weet nu ook van zijn plannen.

"We willen de wintertransferperiode beperken tot één week waarin clubs enkel vervangers kunnen zoeken voor langdurig geblesseerden", legt Mannaert uit in Het Nieuwsblad. "Dat moeten spelers zijn die tot de spelerslijst van 25 behoren die de clubs aan het begin van het seizoen moeten voorleggen en van wie medisch is aangetoond dat ze minstens vier weken out zijn."

Deadline voor seizoensstart

Daarnaast wil de CEO een voorbeeld nemen aan het Engelse voetbal. "Engeland heeft een signaal gegeven om iets in beweging te zetten, we zouden met België kunnen volgen. Het streven zou zijn dat alle competities het voorbeeld van de Premier League volgen."

"De zomertransferperiode zou moeten eindigden rond de competitiestart, 31 juli bijvoorbeeld. Dat zou een einde maken aan heel wat toestanden waarmee we geconfronteerd worden, zoals overvolle kernen met spelers die nog geen bestemming hebben", stelt Mannaert.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties