Analist is streng voor de aanpak van Glen De Boeck: "Al heel de voorbereiding heb je het gevoel dat er een intern gevecht is"
Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 8 reacties

Analist Wim De Coninck is streng voor de aanpak van Glen De Boeck

Analist is streng voor de aanpak van Glen De Boeck: "Al heel de voorbereiding heb je het gevoel dat er een intern gevecht is"
Foto: © photonews

Afgelopen weekend werd er opnieuw gevoetbald in de Jupiler Pro League. Een van de ploegen die zijn start volledig miste, was KV Kortrijk.

De Kerels waren niet opgewassen tegen RSC Anderlecht en verloren met 1-4. Na afloop liet coach Glen De Boeck verstaan dat hij voor dit resultaat tijdens de moeizame voorbereiding had gevreesd.

"Je zou mogen verwachten dat hij nu al wel weet hoe Anderlecht speelt en moet worden opgevangen, maar dat bleek niet", analyseert Wim De Coninck de Kortrijkse start in Sport/Voetbalmagazine. "Niet dat hij zijn ploeg in de steek liet, maar ik had het gevoel dat hij wilde aantonen dat deze groep te klein is en te weinig kwaliteit bevat om het mirakel van vorig seizoen, van degradant tot bijna PO1, te herhalen."

Koppigheid

De Coninck is streng voor de handelswijze van De Boeck. "Hij greep wél in aan de rust en ging met drieën achterin spelen, gespiegeld aan Anderlecht, maar hij deed dat niet vanaf minuut één, uit een soort koppigheid. Al heel de voorbereiding heb je het gevoel dat er een intern gevecht is tussen de trainer en wat het bestuur wil, wat er kan."

"Door de transfers hebben ze op papier wel een degelijke kern, maar dan moet enfant terrible Teddy Chevalier wel weer boven zijn niveau uitstijgen en niet meer bezig zijn met een grote transfer. Hij heeft vorig jaar samen met Perbet onmogelijke zaken gedaan. Net als De Boeck, die nu moet hebben geweten, vooraf, dat je op deze manier Anderlecht geen pijn kunt doen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties