Vanhaezebrouck kijkt niet naar zijn jonge gasten, wel naar zijn anciens: "Ik wou dat ik er zo elf had"
Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Brugge
| 13 reacties

Hein Vanhaezebrouck keek naar Trebel en Makarenko na verlies

Vanhaezebrouck kijkt niet naar zijn jonge gasten, wel naar zijn anciens: "Ik wou dat ik er zo elf had"
Foto: © photonews

Hein Vanhaezebrouck vond de wedstrijd niet de naam 'topper' waardig. Te veel afval in het spel en te weinig goeie combinaties. Ok, maar het was wel één van de betere edities van de laatste jaren. Vanhaezebrouck was vooral gefrustreerd over de tegendoelpunten.

En daarvoor keek hij naar zijn ervaren mannen, Trebel en Makarenko. "Bij die eerste goal waren we nog niet wakker", zuchtte Vanhaezebrouck. "We geven hier twee goals weg. Bij de tactische voorbereiding hebben we er nog op gehamerd dat Vanaken en Vormer graag infiltreren. En dan valt de goal uitgerekend door een combinatie tussen die twee."

Het zou wel eens daarom kunnen zijn dat een bijzonder bitsige Trebel achteraf weigerde te praten. "Het gebeurt in een sector waar we juist veel maturiteit zouden moeten hebben. Ik kijk dus niet naar de jonge gasten, wel naar de anciens. Het middenveld werd gedomineerd en dat had ik niet verwacht."

Amuzu? Hij mag ook terugblikken op een geslaagde match

"De jongeren zijn geslaagd voor hun examen. Ik vind dat ze het met brio gedaan hebben. De 19-jarigen hebben bewezen dat je ook in zo'n match op hen kan rekenen. Ik wou dat ik er zo elf had."

Nochtans vonden we dat Amuzu vooral in de eerste helft overlopen werd door Dennis. "Hij is vooral offensief geschoold hé. Maar hij deed het goed, je ziet progressie. Hij mag ook terugblikken op een geslaagde wedstrijd."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties