Losada heeft duidelijke visie over de Beerschot Wilrijk-beloften en denkt aan oplossing die ook Anderlecht toepast: "Dat is goed voor beide partijen"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 0 reacties
Losada heeft duidelijke visie over de Beerschot Wilrijk-beloften en denkt aan oplossing die ook Anderlecht toepast: "Dat is goed voor beide partijen"

Na een 0-3-overwinning op het veld van Roeselare wonnen de U21 van Beerschot Wilrijk maandagavond met het kleinste verschil van Tubeke. Een goede start voor nieuwbakken coach Hernan Losada, die zijn stempel wil drukken op de beloftenploeg.

De 36-jarige Losada wil niet te veel focussen op die 6 op 6. "Dit waren twee wedstrijden waarin een meerderheid van de eerste ploeg meedeed", zegt de oefenmeester. "Maar ook de jongens van de beloften hebben het goed gedaan. Het verschil tussen beide categorieën was best klein, en dat is een goed teken. De kloof zo klein mogelijk maken, is mijn taak bij de beloften."

"Als de kalender het toelaat, zou ik in de toekomst af en toe met een volledige beloftenploeg willen aantreden."

Losada start met een duidelijke missie. "Als de kalender het toelaat, zou ik in de toekomst af en toe met een volledige beloftenploeg willen spelen. Dat is nodig om progressie te boeken."

"Stijn Vreven is ook op iedere beloftenmatch aanwezig. Hij is oprecht geïnteresseerd in de jonge spelers, die soms ook mogen meetrainen. Dat is belangrijk voor de langetermijnvisie."

Oefenduels inlassen

Beerschot Wilrijk zit echter met een uitgebreide A-kern. Losada ziet de invoering van oefenwedstrijden, zoals ook Anderlecht toepast, als alternatieve oplossing.

"Die duels zijn een meerwaarde voor beide partijen. Het niveau van de beloftenreeks ligt voor spelers uit de A-kern vaak niet hoog genoeg. Zij hebben baat bij matchen tegen profteams. De beloftenjongens moeten dan weer zo vaak mogelijk tegen spelers van hun categorie kunnen aantreden", vindt de Argentijn.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (H)
Lommel SK Lommel SK 1-1 SK Deinze SK Deinze

Nieuwste reacties