CEO Pro League verdedigt zich en laat mail voorzitter Coucke zien: "De indicatieve tabel was in januari al goedgekeurd"

CEO Pro League verdedigt zich en laat mail voorzitter Coucke zien: "De indicatieve tabel was in januari al goedgekeurd"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het is nogal wat met die 'indicatieve tabel'. Niet enkel de KBVB kwam er slecht uit, ook de Pro League lag onder vuur. CEO Pierre François heeft er genoeg van om zelf aangevallen te worden en verstuurde een open brief waarin hij zijn mening en de situatie uitlegt.

François kreeg de volle laag nadat de schorsingen van Wesley, Carcela, Ocansey en Brogno werden teniet gedaan omdat er geen bewijs kon worden voorgelegd dat de Pro League de 'indicatieve tabel' had goedgekeurd.

"Dit is al in januari goedgekeurd. Ook al geeft het verslag van de vergadering van de Pro League dat niet expliciet aan, kan dit als vanzelfsprekend worden beschouwd", schrijft François. "De bestuurders keurden het verslag goed zonder opmerkingen. Geen enkele club heeft het management op dit punt om uitleg gevraagd en het management heeft de nieuwe tabel voor het begin van het sezioen gepubliceerd in Sportleven en via onze Reglementenbundel."

Oude en nieuwe regels

François toont ook de mail waarin Marc Coucke zegt: "Zonder enige nadelige erkentenis en om twijfel te vermijden, werd dezelfde nieuwe disciplinaire tabel vandaag per stemming (nogmaals) goedgekeurd. Dit gebeurde per mail door de leden van de beheerrraad en is als dusdanig rechtsgeldig."

François vindt dan ook dat de straffen nooit hadden mogen kwijtgescholden zijn, al haalden de advocaten hun slag thuis. "Als een regel een oude regel vervangt en de nieuwe regel om welke reden dan ook niet effectief is, dan is de oude regel nog steeds van toepassing."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties