Hoe Sébastien Dewaest zich na bijzonder moeilijke periode in de gratie van Philippe Clement werkt

Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht
| 12 reacties
Hoe Sébastien Dewaest zich na bijzonder moeilijke periode in de gratie van Philippe Clement werkt
Foto: © photonews

Wat een ontlading! Sébastien Dewaest was afgelopen weekend de matchwinnaar voor Racing Genk tegen Anderlecht en voelt zich tegenwoordig opperbest in de Luminus Arena. Dat heeft ook zijn coach Philippe Clement gezien.

De viering van de goal tussen Dewaest en Clement was werkelijk fantastisch (lees hier meer). "Vandaag heb ik nog gezegd dat hij moet opletten om mij niet te kwetsen, maar hij mag gerust nog zo scoren”, begon Philippe Clement met de glimlach in Extra Time.

De 27-jarige verdediger is nog geen onbetwiste basisspeler bij Genk, maar heeft in de zomer duidelijk grote stappen gezet. "Vorig seizoen stond hij lang aan de kant met een kruisbandblessure en daarna moest hij het afleggen tegen Aidoo en Colley. Dat gaf hem wel net de motivatie om hard te werken."

"Fysiek is hij zeker verbeterd: hij moest een deel van zijn spiermassa kwijt en is zo veel wendbaarder geworden. We hebben in het begin van het jaar ook Bram Swinnen (high performance specialist voor fysiek en revalidatie, red.) gehaald om daaraan te blijven werken."

Dewaest vs. Ndongola

Clement gaf ook nog een korte verklaring over het incident met Ndongola op training. "Het klopt dat we ze uit elkaar moesten halen. Maar dat was iets van twee seconden, tien minuten later was het alweer over. We hadden gewoon de pech dat er net een paar journalisten aan de zijlijn stonden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties