Scheidsrechtersbaas moet VAR buizen na afgelopen weekend en interventies tijdens Essevee-Kortrijk en Eupen-KVO

Scheidsrechtersbaas moet VAR buizen na afgelopen weekend en interventies tijdens Essevee-Kortrijk en Eupen-KVO

De videoref heeft het niet slecht gedaan de voorbije weken, maar afgelopen weekend ging de VAR twee keer in de fout: één keer door niet in te grijpen en één keer door wel in te grijpen. Scheidsrechtersbaas Johan Verbist geeft meer uitleg.

Tijdens Zulte Waregem-Kortrijk werd Lepoint geduwd door Harbaoui en die viel tegen een verdediger die daardoor de bal niet goed kon wegwerken. De Sart profiteerde, maar scheidsrechter Smet keurde de goal af. 

"Gezien de complexiteit van de situatie, een doelpunt dat eerst goedgekeurd en daarna afgekeurd wordt, had de VAR hier beter tussengekomen en de beelden aan de scheidsrechter getoond”, aldus Verbist in Het Nieuwsblad.

Waar de VAR wel ingreep, tijdens Eupen-Oostende, had hij dat beter niet gedaan. Vandendriessche kreeg de bal tegen de arm, maar er kwam geen penalty, de ref gaf gewoon een hoekschop. "Ondanks het feit dat de arm tegen het lichaam is komt de VAR tussen. De scheidsrechter blijft terecht bij zijn beslissing om hoekschop te geven. In dit geval had de VAR nooit mogen tussenkomen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties