Dury en Buffel zoeken geen excuses na #ZWAAND, twitter ontploft: "Lardot nieuwe aanwinst van Devroe" en "Twee enorme blunders"
Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt vanuit Waregem
| 24 reacties
Dury en Buffel zoeken geen excuses na #ZWAAND, twitter ontploft: "Lardot nieuwe aanwinst van Devroe" en "Twee enorme blunders"
Foto: © photonews

RSC Anderlecht kaapte de drie punten weg op bezoek bij Zulte Waregem, maar het had ook helemaal anders kunnen lopen. Nog voor de 0-1 scoorde Essevee namelijk, maar dat doelpunt werd (dubieus) afgekeurd.

Hamdi Harbaoui kopte zijn team op voorsprong, maar ref Lardot had een fout(je) gezien op Sanneh en keurde het doelpunt af. "Misschien dat het anders had kunnen lopen als dat doelpunt wél mag tellen", aldus Thomas Buffel na de wedstrijd.

"En er was misschien ook een strafschopgeval met een fout op De Pauw even daarna, maar dan scoren zij de 0-1 na een uitglijder bij ons en dan gaan we toch weer een beetje verkrampen. Het zijn de details die zo'n matchen kunnen beslissen en die een team dat het moeilijk heeft liever in zijn voordeel ziet beslist worden."

Geen excuses

Ook coach Dury was duidelijk: "Anderlecht scoort na een uitschuiver van ons, terwijl het er met die afgekeurde goal van Harbaoui helemaal anders had kunnen uitzien. Maar goed: als het niet goed gaat, moet je geen excuses zoeken en bij jezelf kijken."

De supporters van Zulte Waregem hekelden het niveau van de arbitrage wél volmondig, terwijl het ook op de sociale media negatieve reacties regende. Een 'bloemlezing' wat dat betreft: 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties