Filip Joos vertelt over ontmoeting met Dejan Veljkovic: "Hij schoof een spiksplinternieuwe iPhone over tafel naar me toe"

Redactie
| 43 reacties
Filip Joos vertelt over ontmoeting met Dejan Veljkovic: "Hij schoof een spiksplinternieuwe iPhone over tafel naar me toe"
Foto: © Photonews

Spelers, scheidsrechters en journalisten werden door Dejan Veljkovic benaderd. Ook Filip Joos, die zijn verhaal doet.

Dragan Siljanosk voetbalde nog met Joos samen bij Lyra. Een vijftal jaar later kreeg hij telefoon van hem met de vraag of hij wat goals van Sidibe op dvd kon zetten. "For old times' sake heb ik dat gedaan, als vriendendienst. Ik wist toen nog niet dat hij het manusje-van-alles van Veljkovic was", vertelt Joos bij Sporza.

"Instinctief voelde ik dat het niet klopte"

"De dag nadien moest ik dat schijfje gaan afgeven. We hadden ergens in Antwerpen afgesproken. Daar zaten Veljkovic en Siljanoski op het terras. Ik gaf die dvd af. En Veljkovic haalde een wit doosje uit zijn jas, een spiksplinternieuwe iPhone", gaat Joos verder. "Hij schoof die over de tafel naar me toe. Ik heb die niet aangenomen. Ik ken die trukenschool. Omdat ik instinctief voelde dat het niet klopte."

Joos trapte niet in de val. "Het is een mooi voorbeeld om te zien hoe ze hun web weven en hoe ze proberen bij zoveel mogelijk mensen - ook journalisten – goed te staan."

Beelden in Extra Time tonen?

"Als ik daarin was meegegaan, wie weet was dan ooit - maar niet onmiddellijk - de vraag gekomen: 'Kan je eens een stukje in Extra Time laten zien van de goeie acties van die speler?' Ik zeg maar iets. Eens je erop in bent gegaan, kan je niet meer terug."

"Ik ben geen held, omdat ik dat niet gedaan heb en ik zou geen crimineel zijn als ik die iPhone wel had aangenomen. Want wie weet, had die dag mijn Nokiaatje het begeven, had ik gedacht hem aan te nemen. Ik durf daar voor mezelf zelfs mijn hand niet in het vuur steken. Maar ik denk het niet, omdat ik instinctief voelde van neen. Maar ik wil de mensen niet criminaliseren die die allereerste stap gezet hebben. Want wie weet."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties