Oude bekende werd gepolst om Vanderhaeghe op te volgen: "Ja, AA Gent vroeg of ik trainer wou worden"

Oude bekende werd gepolst om Vanderhaeghe op te volgen: "Ja, AA Gent vroeg of ik trainer wou worden"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

AA Gent ruilde vorige week Yves Vanderhaeghe in voor de Deen Jess Thorup. Maar ook andere namen stonden op het verlanglijstje van de Buffalo's.

Midden september zat Sollied rond de tafel met het Gentse bestuur. "Dat gesprek met Ivan De Witte en Louwagie ging niet over Yves Vanderhaeghe. Het gesprek ging over AA Gent", vertelt hij in Het Nieuwsblad. "Ze vroegen naar mijn mening. Dat is niet zo vreemd, want ik ben de enige in de geschiedenis van Gent die hier drie keer trainer was, ik woon op vijf minuten van het stadion en ben zowat op elke thuismatch."

Maar daar bleef het niet bij. "Ja, ze vroegen of ik beschikbaar was en of ik de motivatie had om even­tueel over te nemen", gaat Sollied verder. "Ik heb ja geantwoord. Als die situatie zich voordeed. Yves was nog niet weg. Maar ik besefte dat er nog andere kandidaten waren. Dat hadden ze me ook verteld."

Veertien dagen training

"Geef mij veertien dagen training en ik weet wat die ploeg nodig heeft. Meer heb ik niet nodig." In 2013 stond Sollied voor het laatst aan het roer van een voetbalclub. De 59-jarige Noor trainde toen het Turkse Elazigspor.
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties