Wie moet Verstraete en Odjidja vervangen? Topduo van weleer staat te popelen
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 3 reacties

Neto kan sneller terugkeren door de blessures van Verstraete en Odjidja

Wie moet Verstraete en Odjidja vervangen? Topduo van weleer staat te popelen
Foto: © photonews

Jess Thorup pakte een mooie 0-4 debuutzege op bezoek bij KV Oostende, maar zat achteraf toch met de handen in het haar. Hij zag immers zijn vaste duo op het middenveld, Birger Verstraete en Vadis Odjidja, voor weken uitvallen.

Wat nu op dat Gentse middenveld? De voor de hand liggende optie is duidelijk. Esiti -die Verstraete in Oostende verving- laten starten samen met Brecht Dejaegere. Die laatste was in Oostende nog geschorst.

Er is echter ook een andere mogelijkheid. Thorup zou kunnen teruggrijpen naar een duo dat in het verleden al hoge toppen scheerde op het Gentse middenveld. Dan hebben we het uiteraard over Brecht Dejaegere en Renato Neto. De eerste verloor begin dit seizoen de concurrentiestrijd van Verstraete en Odjidja, de tweede werkt nog steeds hard aan zijn terugkeer.

Terugkeer zou verdiend zijn

Die zou er gezien de situatie iets sneller kunnen komen. Neto speelde al enkele wedstrijden met de beloften en betwistte ook de geheime oefenwedstrijd op bezoek bij Sporting Lokeren daags na de aanstelling van de nieuwe coach. Vrijdag wordt het wellicht Esiti en Dejaegere, maar wie weet krijgen we Neto al terug op de bank. Het zou niet meer dan verdiend zijn na zijn harde werk.

Neto speelde zijn laatste officiële wedstrijd voor AA Gent op 21 mei 2017, hij kwam toen als kapitein het veld op tegen Club Brugge.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties