Losada kijkt reikhalzend uit naar 'El Superclásico': Boca Juniors en River Plate vechten om Copa Libertadores in clash van de eeuw
Clint Vens
| 5 reacties

Hernan Losada geeft zijn mening over de kraker tussen Boca Juniors en River Plate in de finale van de Copa Libertadores

Losada kijkt reikhalzend uit naar 'El Superclásico': Boca Juniors en River Plate vechten om Copa Libertadores in clash van de eeuw

Is er nog een gaatje in uw agenda morgenavond omstreeks 21u? Dan raden we u sterk aan om de titanenstrijd tussen Boca Juniors en River Plate mee te pikken. De twee aartsrivalen vechten in de finale van de Copa Libertadores uit wie de beste ploeg van Argentinië én Zuid-Amerika is.

Hernan Losada zit zaterdagavond als Argentijn natuurlijk gekluisterd aan de beeldbuis bij wat door veel waarnemers 'de clash van de eeuw' wordt genoemd in Zuid-Amerika. Het belang van deze wedstrijd kan volgens Losada dan ook moeilijk onderschat worden. 

"Dit is de grootste Clasico van Zuid-Amerika, het leeft enorm in Argentinië maar ook in Europa wordt er de nodige aandacht aan besteed. Ik verwacht een topwedstrijd met een waanzinnige sfeer," vertelt Losada aan onze redactie. 

Schat aan ervaring

Volgens de ex-speler van Anderlecht en Beerschot Wilrijk is het moeilijk om vooraf een favoriet aan te duiden: "Ik plaats ze op dezelfde hoogte. Het zijn twee heel goeie ploegen met veel geschiedenis en ervaring. Ook op de bank zit heel wat ervaring, zowel Boca-coach en clublegende Schelotto als River Plate-trainer Gallardo kunnen de nodige adelbrieven voorleggen. Beide ploegen hebben ook de sterkste ploegen van Brazilië uitgeschakeld op weg naar de finale."

Zuid-Amerikaanse Champions League

De Copa Libertadores wordt ook wel eens de Zuid-Amerikaanse Champions League genoemd, al vindt Losada dat het moeilijk vergelijken is: "Het is gelijkaardig in de zin dat de kampioenen uit verschillende landen uit één continent tegen mekaar spelen, maar daar stopt de vergelijking ook."

"Qua sfeer, intensiteit, beleving en moeilijkheidsniveau is de Copa Libertadores van een andere rangorde. Er zijn geen makkelijke tegenstanders in deze competitie. Zo moet je bijvoorbeeld naar Bolivië en Ecuador waar de bezoekende ploeg moet spelen op grote hoogte."

"Qua sfeer, intensiteit, beleving en moelijkheidsniveau is de Copa Libertadores van een andere rangorde. Er zijn geen makkelijke tegenstanders in deze competitie

Vurige supporters

Beide rivalen worden gekenmerkt door hun enorme en vooral fervente achterban, wat de wedstrijd nog dat extra beetje cachet geeft. Losada verwacht echter geen al te grote losbandigheden van de supporters: "Laat ons hopen van niet, de twee matchen worden ook overal uitgezonden. Ik hoop voor ons land (red. Argentinië) dat het spektakel zich vooral op het veld voordoet."

"Bovendien zijn er enorme veiligheidsmaatregelen getroffen voor deze wedstrijd. Zo zijn er in beide matchen geen uitsupporters toegelaten. Dat scheelt ook al een slok op de borrel."

"Er zijn enorme veiligheidsmaatregelen getroffen voor deze wedstrijd. Zo zijn er in beide wedstrijden geen uitsupporters toegelaten. Dat scheelt ook al een slok op de borrel.

Kijk Live gratis

Goed nieuws, want via Betfirst kan u dit duel twee keer helemaal LIVE en GRATIS bekijken.

De Copa Libertadores-finale is exclusief live te volgen via betFIRST! betFIRST TV is gratis voor alle leden die een account bezitten en ze hoeven geen enkele minuut van deze twee topwedstrijden te missen. Belangrijk detail: de Copa Libertadores is nergens in België op televisie te volgen, enkel bij betFIRST dus!

Freebet

Via ons kan u bovendien ook een gratis bonus claimen. Elke euro die je bijschrijft op je nieuwe account, wordt tot 200 euro verdubbeld. Een unieke kans dus! 

En dan is er ook nog eens een leuke freebet: ​Plaats 1 enkelvoudige live weddenschap van €10 of meer (minimale quotering van 1.70) op Boca Juniors – River Plate en win een free bet t.w.v. €5 voor de return wedstrijd!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties