Sven Kums van goudwaarde met 2 goals: "Maar het was twijfelachtig of ik zou spelen"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Sven Kums van goudwaarde met 2 goals: "Maar het was twijfelachtig of ik zou spelen"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Sven Kums was met twee goals van goudwaarde voor Anderlecht in de 2-0 zege tegen zijn ex-club AA Gent. Voor het eerst in 2,5 jaar kon Kums bovendien nog eens de weg naar de netten vinden in de competitie.

En dus stond er een tevreden Kums voor de camera. "Ik denk dat het een plezier voor ons allemaal was", vertelde de ex-Buffalo. "Zij begonnen goed en hadden meer balbezit. Wij profiteerden meer van de momenten die we kregen. Ook in de tweede helft kregen zij mogelijkheden, maar dit mochten we niet weggeven tegen 10 man."

Ondanks die 2 goals was er onzekerheid of Kums wel kon starten tegen Gent. "Ik heb last aan mijn rug, dus het was twijfelachtig of ik zou spelen", bekende de middenvelder. "Maar ik ben blij dat ik het toch geprobeerd heb."

Staande ovatie

Kums mocht 10 minuten voor tijd onder luid applaus naar de kant. "Die staande ovatie deed deugd. Het was al lang geleden dat ik nog eens gescoord had. Hopelijk is het de eerste van vele goals." 

Anderlecht doet in de stand een prima zaak en nadert op nummer 2 Club Brugge. "In de competitie doen we het niet zo slecht. We komen op een punt van Club. Maar we laten het in domme wedstrijden liggen en dat mag niet gebeuren. In Europa was het niet goed en in de beker zijn we te vroeg uitgeschakeld, maar in de competitie mogen we niet klagen", besluit Kums. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties