Toekomstige nummer één van IJsland zat bijna bij Club Brugge: "Maar als je niet vanaf de eerste minuut presteert, kopen ze wel een nieuwe doelman"
Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht
| 0 reacties

IJslandse doelman Runar Alex Runarsson (ex-Lokeren) zat bijna bij Club Brugge

Toekomstige nummer één van IJsland zat bijna bij Club Brugge: "Maar als je niet vanaf de eerste minuut presteert, kopen ze wel een nieuwe doelman"

Runar Alex Runarsson (23) keert morgen terug naar België. De IJslandse doelman trok immers zijn eerste handschoenen aan toen vader Runar Kristinsson zeven jaar lang kapitein was bij Sporting Lokeren. Bijna zat hij zelfs bij... Club Brugge.

"Ik ben een keer of twee, drie in Brugge geweest, ja", vertelt Runar Alex Runarsson in Het Nieuwsblad. "Ik keepte toen in IJsland bij KR en had de keuze tussen Club Brugge en Nordsjaelland in Denemarken."

"Ik vond Nordsjaelland een betere stap. Ze spelen daar zoals Manchester City, met een meevoetballende doelman dus, én het is hun politiek om jonge spelers kansen te geven, te ontwikkelen en die door te verkopen aan grotere clubs. Daar zou ik een kans krijgen en dat klonk me beter dan Club."

Mocht ik ooit in België terechtkomen, dan is het om te strijden voor de titel en Europees te spelen - Runarsson 

"In Brugge is er geld genoeg. Als je niet vanaf de eerste minuut presteert, kopen ze wel een nieuwe doelman. En zie, het is de juiste keuze gebleken." Tegenwoordig komt Runarsson uit voor het Franse Dijon.

Of we hem toch ooit nog aan het werk zien in de Jupiler Pro League? "Ik zou niet zeggen dat de competitie te min is. Maar mocht ik ooit in België terechtkomen, dan is het om te strijden voor de titel en Europees te spelen", aldus Runarsson.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties