Rode Duivels zien af met hun bomvolle kalender: speelt vermoeidheid een rol?
Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht
| 0 reacties

Vermoeidheid bij Rode Duivels: de cijfers

Rode Duivels zien af met hun bomvolle kalender: speelt vermoeidheid een rol?

WK, competitie, Champions League, Europa League, bekervoetbal, interlands... De kalender van een Rode Duivel zit bom-vol. In hoeverre kan de vermoeidheid zelfs zo vroeg in het seizoen al een rol spelen voor de huidige selectie?

Thomas Meunier sprak erover tijdens de vorige interlandbreak in oktober. "Iedereen is het er over eens dat het gewoon te veel wordt. Als je dan weet dat we na het WK maar twee à drie weken rust gehad hebben... Dat was veel te weinig. Ik blijf me maar vermoeid voelen, die vermoeidheid wordt stilaan chronisch."

Maandag gaf Hans Vanaken echter het tegendeel aan. "Het is logisch dat je die matchen in je lichaam voelt, maar ik vind het niet altijd nodig om dat als excuus in te roepen voor een nederlaag. Bij de Duivels gaat de vermoeidheid vanzelf weg", verklaarde de recente aanwinst van de nationale selectie.

Naar aanleiding van die uitspraken over vermoeidheid nemen we de cijfers van de huidige selectie erbij. Opvallend genoeg zit Vanaken, die er geen last van lijkt te hebben, met grote voorsprong op kop in de lijst met speelminuten. Hij miste dit seizoen nog geen enkele wedstrijd voor Club Brugge.

Boyata en Tielemans sluiten het podium af op de tweede en derde plaats. Helemaal onderaan vinden we Mignolet, die compleet uit de picture verdwenen is bij Liverpool. Vrijdag gaf Martinez bij de bekendmaking van zijn selectie ook aan dat de 'nieuwkomers' fris zouden zijn, en wel, dat kan moeilijk anders.

De speeltijd van de Rode Duivels:

*Opmerking: de cijfers gaan over clubwedstrijden over alle competities sinds het WK.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties