Dé Anderlecht-transfer met Bayat in de hoofdrol, waarbij alles in het voetbalschandaal samenkwam
Redactie
| 45 reacties

De Anderlecht-transfer met Mogi Bayat in de hoofdrol

Dé Anderlecht-transfer met Bayat in de hoofdrol, waarbij alles in het voetbalschandaal samenkwam
Foto: © photonews

RSC Anderlecht transfereerde vorige winter Sofiane Hanni naar het Russische Spartak Moskou. Eén simpel telefoontje besliste over de toekomst van de Algerijn.

Hanni zocht al een tijdje naar een nieuwe club. Toen Mogi Bayat zich op de zaak stortte, was de transfer snel beklonken. Het vertrek van Hanni, die nota bene nog een hattrick maakte op het veld van Standard, was opvallend. De spelmaker was immers cruciaal voor het spel van Anderlecht.

Bayat legde telefonisch contact met de Italiaans-Russische spelersmakelaar Marco Trabucchi, huismakelaar van Spartak. Hij sleepte vervolgens een exclusief mandaat in handen bij manager Herman Van Holsbeeck om de transfer tot een goed einde te brengen.

Whatsapp-groepje

Er kwam een Whatsapp-groepje tot stand met Hanni, Bayat en Trabucchi. Van Dejan Veljkovic, tot dan de makelaar van de spelverdeler, was plots geen sprake meer. Bayat had met de klap twee mandaten in handen.

De transfersom die Spartak uiteindelijk betaalde, was 7,1 miljoen euro, via bonussen verhoogd naar 7,85 miljoen. Ook Veljkovic kreeg nog 70.000 euro van de koek om zich koest te houden. Stuk voor stuk elementen die de voorbije weken in de operatie 'Propere Handen' aan het licht kwamen.

Hoeveel miljoenen euro's commissie Bayat bij Anderlecht in totaal opstreek, is niet bekend. Bij de transfer van Hanni zijn er alvast sterke aanwijzingen dat hij meermaals langs de kassa passeert, schrijft Het Nieuwsblad.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties