Essevee met vernieuwd vertrouwen naar Brugge, Dury denkt enkel aan redding

Essevee met vernieuwd vertrouwen naar Brugge, Dury denkt enkel aan redding
Foto: © photonews

Zes op negen en Francky Dury is toch wat beginnen herleven. Zulte Waregem heeft moeilijke maanden achter de rug, maar nu moeten ze vrijdag naar Club Brugge. "En dat hebben we al in andere omstandigheden gedaan", knikte Dury donderdag op zijn persconferentie.

Dury beseft dat het geen makkelijke verplaatsing wordt. "De ambities voor beide ploegen zijn vandaag totaal verschillend. Vroeger speelden we voor play-off 1 als we naar Club trokken, wilden we een goeie wedstrijd spelen én een resultaat halen. Vandaag is onze ambitie de redding, die van Club Brugge kampioen spelen", weet hij.

Maar Essevee heeft zich wel herpakt. "We zijn op de goeie weg, ik zie veel positieve zaken en een groep die vertrouwen heeft gewonnen. Punten pakken na een donkere periode doet iets met een team. Maar we zijn er nog lang niet. Er staan ons nog 15 moelijke wedstrijden te wachten."

Kans?

Club Brugge heeft af te rekenen met een blessuregolf en ging tegen Charleroi de boot in. "Enkele dagen eerder schreven ze wel geschiedenis door met 0-4 te winnen in Monaco. Samen met Genk spelen ze het beste voetbal in België en ook in Europa doen beide ploegen het heel goed."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties