Waarom het grote talent Mats Rits pas op zijn 25ste openbloeit bij Club Brugge: "Hij heeft de trein gemist en een volgende trein te laat genomen"

Waarom het grote talent Mats Rits pas op zijn 25ste openbloeit bij Club Brugge: "Hij heeft de trein gemist en een volgende trein te laat genomen"
Foto: © photonews

Als je bij de Rode Duivels gaat kijken, ga je het direct weten. De meesten zijn ontdekt door één man: Urbain Haesaert. De topscout als het gaat over jong talent had op jonge leeftijd ook al Mats Rits opgemerkt, maar die komt er nu pas door op zijn 25ste bij een topclub.

Rits bloeit bij Club Brugge helemaal open, maar als tiener werd hem wel al voorspeld dat hij bij een Europese topclub ging terechtkomen. Urbain Haesaert wou hem naar Ajax halen, maar uiteindelijk koos hij ervoor om bij het toenmalige GBA te blijven.

"Mats kreeg bij Beerschot veel geld aangeboden, maar heeft daar duidelijk de verkeerde keuze gemaakt. Zijn opleiding werd stopgezet... Het is niet omdat je mag dineren met de spelers van de eerste ploeg en men je overal rondvoert, dat je evolueert als voetballer. Hij is toen twee jaar blijven stilstaan", aldus Haesaert in HLN. "Heel spijtig voor die jongen, die twee cruciale jaren in zijn opleiding heeft gemist."

Stappen gemist

Toen hij op zijn 18de toch nog naar Ajax trok, werd al snel duidelijk dat hij die twee jaren niet kon wegwissen. "Daar zag je toch al snel een gemis. Bepaalde eigenschappen die ontbraken, die niet volledig ontwikkeld waren. Hij had wat stappen gemist om bij Ajax te kunnen slagen. Was hij twee jaar vroeger vertrokken, had hij kans gemaakt om te slagen. Mats was een echte Ajaxspeler, maar hij heeft de trein gemist en een volgende trein genomen die te laat kwam."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties