Ex-scheidsrechter over de betwiste fases in Gent-Antwerp: "Ik begrijp niet dat het doelpunt van Bolingi werd afgekeurd"

Ex-scheidsrechter over de betwiste fases in Gent-Antwerp: "Ik begrijp niet dat het doelpunt van Bolingi werd afgekeurd"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Veel frustraties na Gent-Antwerp van zondag... Vooral over de beslissingen van de scheidsrechter en de VAR was er achteraf veel te doen. Ex-scheidsrechter Serge Gumienny geeft zijn mening over de verschillende fases.

Het doelpunt van Gent dat niet werd toegekend terwijl ze claimden dat de bal over de lijn was... "Dat kun je zelfs op de beelden niet zien. Daarvoor heb je doellijntechnologie nodig. Met het systeem dat ze nu hebben, is dat onmogelijk", aldus Gumienny in HBvL.

"Dan het doelpunt van Bolingi dat ze afkeurden. Ik heb een stilstaande foto gezien en ik moet zeggen dat ik dat doelpunt nooit zou hebben afgekeurd . Ik begrijp niet goed dat de VAR daar tussenkomt. Zelfs als de VAR nu een lijn zou kunnen leggen, is dit niet te zien. 99,9 procent van het lichaam van Mbokani staat gelijk met dat van de Gent-verdediger."

"Maar laten we niet alleen op het slechte focussen: de penalty die de VAR gaf, was wel correct. Als ik dan lees wat Bölöni weer allemaal zegt na de match, ben ik benieuwd of hij de eerste trainer gaat zijn die volgens de nieuwe regelgeving met een boete bestraft gaat worden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties