Waarom Laforge bij afgekeurde goals niet naar het scherm ging kijken tijdens Gent-Antwerp

Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht
| 6 reacties
Waarom Laforge bij afgekeurde goals niet naar het scherm ging kijken tijdens Gent-Antwerp

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Antwerp-aanvaller Bolingi scoorde twee keer in Gent en t贸ch eindigde de wedstrijd op 0-0. Scheidsrechter Nicolas Laforge keurde zijn doelpunten immers even vaak af na een ingreep van de VAR en vooral het feit dat hij niet naar de beelden ging kijken, wrong bij The Great Old.

"Als de VAR beslist wanneer de ref moet gaan kijken, doen we het beter zonder scheidsrechter. Ik denk dat ze dan beter thuis in de luie zetel blijven zitten", foeterde Antwerp-coach Laszlo Bölöni. (lees hier meer)

Johan Verbist legt in Het Nieuwsblad uit waarom Laforge nu in feite niet ging kijken. "Het is inderdaad niet de scheidsrechter, maar de VAR die beslist of de ref naar het scherm moet gaan kijken. Maar daar zijn richtlijnen voor", verklaart de scheidsrechtersbaas.

"Bij buitenspel is de regel dat het niet gebeurt. Het is immers een obvious decision (evidente beslissing, red.): ofwel staat iemand buitenspel, ofwel niet. Het heeft weinig zin dat de ref daar nog naar gaat kijken. Bij een strafschop is het anders. Daar kan er sprake zijn van interpretatie."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties