Francky Dury ziet Bongonda opnieuw naar topvorm groeien na moeilijke maanden: "Zoals een week geen televisie na een slecht rapport"

Francky Dury ziet Bongonda opnieuw naar topvorm groeien na moeilijke maanden: "Zoals een week geen televisie na een slecht rapport"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vijf goals en vier assists. Het bilan van Theo Bongonda halfweg de reguliere competitie van de Jupiler Pro League oogt zeker niet slecht. Maar het is toch pas vooral de laatste weken dat de kwieke winger opnieuw naar zijn topvorm aan het groeien is. Francky Dury legt uit.

Wie hem op Club Brugge zag dartelen, besefte: de echte Theo Bongonda is terug aan de Gaverbeek. In de laatste zes wedstrijden zorgde hij voor vier goals en drie assists en zo is hij mee verantwoordelijk voor de opmars van Essevee in het klassement.

Daarvoor lukte het echter allemaal wat minder dit seizoen: "Of ik meer werk met hem heb gehad dan gedacht. Oei, ja!", aldus Francky Dury op zijn wekelijkse persconferentie aan de Gaverbeek. "Maar Theo weet ook dat alles wat we doen bij Zulte Waregem in teken van zijn ontwikkeling is."

Toen hij hier een jaar geleden aankwam, zat hij fysiek én mentaal diep

Ook als daar eens moeilijke beslissingen moeten worden voor genomen: "Je weet dat we eens zijn nummer 10 hebben afgenomen eventjes? Je moet dat zien als een puber die eens met een toets van vier op tien naar huis komt en waartegen zijn vader zegt dat hij een week geen televisie mag kijken", kon er een lachje af bij de coach.

Weg naar de top is hard, maar ...

"Zo was het ook voor Theo. Ik heb toen ook tegen hem gezegd wat ik allemaal in hem zag en zie. En nu zie ik die progressie ook opnieuw, hij gaat vooruit en zit opnieuw op de goede weg. Toen hij hier een jaar geleden aankwam, zat hij heel diep. Fysiek én mentaal."

Dury beseft het maar al te goed: "De weg naar de top is hard, maar er een keertje uitvallen komt nog harder aan, want je hebt al een en ander positiefs meegemaakt dan. Zijn play-off 2 was goed, maar dat was soms tegen B-ploegen. Dit seizoen moest hij plots optornen tegen teams die wél allemaal zin hebben. Als iedereen dan wat zoekende is zoals wij begin dit seizoen ... "

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties