Marc Brys en zijn drie trouwe luitenanten: Bezus de "felbegeerde", 'Ice-Man' en de "beste verdediger die ik getraind heb"

Marc Brys en zijn drie trouwe luitenanten: Bezus de "felbegeerde", 'Ice-Man' en de "beste verdediger die ik getraind heb"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Marc Brys heeft van Sint-Truiden een formidabele ploeg gemaakt. De Truienaars hebben zowel de scalp van Anderlecht als die van Antwerp beet. Het is te danken aan enkele van de Truiense sterkhouders. Zoals 'Ice-Man'.

Die goede prestaties kunnen natuurlijk ook de belangstelling van andere ploegen wekken. "Als het moment daar is, zullen we onze spelers loslaten. Het is hun broodwinning. Ik zal de eerste zijn die zich erop verheugt als één van mijn spelers een mooie transfer afdwingt. Maar zoiets heeft tijd nodig", zegt Marc Brys aan de RTBF.

Tomiyasu de beste ooit

De coach gaat verder in op enkele kanshebbers. "Bezus is felbegeerd, mais hij is het epicentrum van mijn systeem. Tomiyasu is de beste verdediger die ik ooit al getraind heb." En dan heb je nog Kamada. "Hij weet altijd wat te doen, hij scoort gemakkelijk en hij blijft koelbloedig. Ik noem hem 'Ice-Man'. Niets kan hem gestresseerd krijgen."

Van een speler met de juiste ingesteldheid gesproken. "Na zijn eerste doelpunt op het veld van Gent, heb ik hem gefeliciteerd. Maar hij vertelde me zonder verpinken dat hij nog beter kan. Twee van zijn landgenoten zijn al geselecteerd geweest voor de nationale ploeg en hij nog niet. Dat gebruik ik om hem te motiveren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties