De man die 'te vroeg vertrok bij Anderlecht': "Diegenen die dat zeggen kregen nooit een buitenlands voorstel"
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 0 reacties

David Henen staat zondag eindelijk op het eerste veld van Anderlecht

De man die 'te vroeg vertrok bij Anderlecht': "Diegenen die dat zeggen kregen nooit een buitenlands voorstel"
Foto: © photonews

David Henen gaat zondag voor de eerste keer op het eerste veld van Anderlecht spelen. De aanvaller van Charleroi bracht zijn jeugd bij de Brusselaars door, maar ineens vertrok hij met de noorderzon. Een heel aantal omzwervingen later is de 22-jarige nu terug, bij Charleroi weliswaar.

Dat Henen toenertijd vertrok bij Anderlecht kon op weinig begrip rekenen bij de club. "Tja, Belgische clubs gaven toen nog niet zo veel kansen aan jongeren als nu. Bij Anderlecht werd ik geblokkeerd door internationals als Mbokani en Jovanovic", legt hij uit in Het Nieuwsblad.

"Monaco klopte snel aan en dat was toen nog geen topclub zoals nu. Ze zaten nog in de Ligue 2 en na een lang gesprek met Yannick Carrasco - die daar toen voetbalde - leek Monaco beter voor mijn ontwikkeling."

Maar nadat hij op zijn 22ste al veel clubs versleet, kreeg hij het etiket van 'talentje dat te vroeg vertrok'. "Pff, de gasten die zeggen dat ik te vroeg voor het buitenland heb gekozen, kregen nooit buitenlandse voorstellen. Dan is het gemakkelijk om te zeggen dat je beter in België was gebleven."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties