Nieuwjaarsrapport van de VAR: hoe vaak juist/fout en welke ploegen werden het vaakst bevoordeeld/benadeeld?

Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht
| 24 reacties
Nieuwjaarsrapport van de VAR: hoe vaak juist/fout en welke ploegen werden het vaakst bevoordeeld/benadeeld?

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het jaar zit erop en dus kan er een tussentijdse balans worden opgemaakt over het eerste seizoen met een fulltime VAR. Hoe vaak waren de beslissingen juist/fout? Welke ploeg werd het vaakst bevoordeeld/benadeeld? Dat vindt u hier.

Het nieuwjaarsrapport voor de VAR is... 74%. Op 19 speeldagen (door de kerstvakantie zijn speeldagen 20 en 21 nog niet behandeld) waren er 70 zogenaamde key decisions en daarvan greep de videoref 52 keer juist in. Dat haalde Het Laatste Nieuws uit de analyse van scheidsrechtersbaas Johan Verbist.

KV Kortrijk benadeeld, Antwerp en Moeskroen geholpen

Daar staat dus wel tegenover dat 26% van de beslissingen fout waren. KV Kortrijk is de ploeg die zich het meest benadeeld mag voelen, want één keer werd een penalty onterecht tegen de Kerels gefloten en één keer werd een doelpunt onterecht afgekeurd.

Omgekeerd zijn Antwerp en Moeskroen de twee ploegen die al het vaakst in voordeel waren bij een dwaling van de VAR, elk twee keer. Zij werden ook geen enkele keer benadeeld.

Essevee het vaakst betrokken

Ten slotte is Zulte Waregem de ploeg die de man in het busje al het meest zag stuntelen. Twee keer voor een twee keer tegen, dus vier keer in totaal. De vele kritiek van Dury was dus ergens wel te begrijpen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties