Thorup meldt aan clubmonument van AA Gent dat hij moet vertrekken: "Het hardste aspect van mijn job"
Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht
| 13 reacties

Clubmonument Renato Neto moet vertrekken bij AA Gent

Thorup meldt aan clubmonument van AA Gent dat hij moet vertrekken: "Het hardste aspect van mijn job"
Foto: © photonews

AA Gent zal binnenkort met pijn in het hart afscheid nemen van Renato Neto. De Braziliaanse middenvelder - geteisterd door zwaar blessureleed - is niet mee op stage en kreeg van trainer Jess Thorup te horen dat hij mag uitkijken naar een nieuwe club.

"Ik had kort voor ons vertrek een gesprek met Renato. (zucht diep) Dat was een heel zwaar moment voor mij. Ik heb hem ook uitgelegd dat dit voor mij het hardste aspect van mijn job is", zegt Thorup vanuit Oliva aan Het Laatste Nieuws.

De coach heeft de mooie jaren sinds 2013 niet meegemaakt, enkel zijn revalidatie die nu al anderhalf jaar duurt. En toch... "Ik weet wat hij betekend heeft voor de club, ik weet ook hoeveel hij van de club houdt."

Renato Neto haalde niet meer het niveau om deel uit te maken van AA Gent

Jess Thorup

Maar clubliefde alleen is niet genoeg. "Hij haalde niet meer het niveau om deel uit te maken van AA Gent", meent Thorup. "Hem laten blijven om te blijven, is niet wat ik wil en niet wat hij wil. Daarom heb ik hem ook laten weten dat het hem vrij staat te doen wat hij wil."

"Ik hoop dat hij zijn profcarrière elders nog kan voortzetten. Op dit moment heeft hij niets, maar ik hoop dat hij iets vindt. Hij is pas 27 en heeft nog een aantal jaren in zich."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties