Wie was de beste wintertransfer van vorig jaar in de Jupiler Pro League? Kies uit deze top 10!
Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht
| 9 reacties

Wie was de beste wintertransfer van vorig jaar in de Jupiler Pro League?

Wie was de beste wintertransfer van vorig jaar in de Jupiler Pro League? Kies uit deze top 10!

De wintermercato is in volle vaart. Veel Belgische eersteklassers hebben zich al versterkt en zullen naar Transfer Deadline Day toe ongetwijfeld nog meer namen binnenhalen, maar heeft dat ook resultaat? Hier is onze top 10 aan inkomende transfers van een jaar geleden.

Opvallend veel bekende spelers kregen vorig jaar een wintertransfer. Morioka en Seck zagen hun sterke prestaties bij Waasland-Beveren beloond, maar achteraf bekeken kwam de stap hogerop misschien toch iets te vroeg. Anderlecht had maar heel kort plezier aan Markovic en bij Club Brugge geraakte zelfs een voormalige sterkhouder als Mitrovic na zijn definitieve overgang op de achtergrond.

​

Maar veel andere spelers kenden meer succes. Carcela was na zijn thuiskomst op Sclessin ongetwijfeld de MVP van de play-offs, terwijl ook Jonge Duivel Vanheusden er de laatste maanden doorkomt. Respectievelijk Gent en STVV haalden met Rosted en Tomiyasu een onbekende verdediger in huis die uiteindelijk een geweldige deal bleek en aan de Gaverbeek kroonde Harbaoui zich nog tot Gouden Stier. 

Een speciaal geval is Dodi Lukebakio. Na een half jaar besloot Charleroi de aankooptie in het contract van de RSCA-huurling te lichten en hem wel meteen weer met winst door te verkopen. Nu is de flankaanvaller een vaste waarde geworden in de Bundesliga en scoorde hij onlangs nog een hattrick tegen Bayern.

Hieronder zie je onze top tien met de beste inkomende wintertransfers van vorig seizoen (in willekeurige volgorde). Stem op jouw uitblinker(s) of zet in de commentaarsectie wie nog ontbreekt! (hulpmiddel: hier vind je alle wintertransfers van vorig seizoen per club)

Wie was de beste wintertransfer van vorig jaar?

45%
0%
6%
5%
6%
6%
0%
2%
5%
26%
3%
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties