KV Mechelen krijgt het niet over de streep, supporters merken zorgwekkende vormdip: "Deze kern mag geen excuses hebben"

Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht
| 4 reacties
KV Mechelen krijgt het niet over de streep, supporters merken zorgwekkende vormdip: "Deze kern mag geen excuses hebben"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De spelers van KV Mechelen zaten met een dubbel gevoel na de 0-0 tegen Union: mooie uitgangspositie, maar dat wel na een halve wedstrijd tegen tien man. Hoe de supporters daarover denken?

"Op zich is de 0-0 inderdaad een goeie uitgangspositie, zeker als je weet dat we dit seizoen al twee keer punten gepakt hebben op Union, maar voetballend was het toch onder het niveau van KV Mechelen. Wéér", begint Patrik Vander Beeuren van KVM Side in gesprek met Voetbalkrant.

Mindere vorm

"Vorige week was het al iets minder, de week daarvoor ook al… De eerste wedstrijd na de winterstop tegen Union waren ze voetballend eigenlijk ook minder, maar toen heeft iedereen wel geknokt voor elke bal en hebben ze het zo over de streep getrokken. Gisteren heb ik dat alleszins niet gezien."

Daar moet toch een verklaring voor zijn. "Hoe dat komt? Tja, moeilijk te zeggen. Een verklaring zou kunnen zijn dat de druk weg is na het behalen van die eerste periodetitel, maar daar zijn we nu nog niets mee. Of misschien is het een teveel aan wedstrijden, ze komen nu wel heel snel na elkaar."

"Wat mij betreft mag deze kern geen excuses hebben om een mindere match te spelen. Het is met grote voorsprong de beste ploeg van de competitie", meent hij. En toch, als puntje bij paaltje komt, kan de Mechelse supporter leven met gelijk welke uitkomst in de beker.

Competitie boven beker

"Nu, in mijn ogen blijft de competitie wel primeren", klinkt het. "Een bekerstunt zou natuurlijk een fantastische belevenis zijn, maar dan heb ik toch nog liever die tweede periodetitel. In zo’n promotiefinale kan alles nog gebeuren. Dat hebben we vorig jaar nog gezien", aldus Patrik Vander Beeuren.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties