Reactie Zonder Pozuelo, Berge en Uronen heeft Genk een probleem: "We hebben het gevoeld"

Robby Morren
Robby Morren
| 35 reacties
Zonder Pozuelo, Berge en Uronen heeft Genk een probleem: "We hebben het gevoeld"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Racing Genk ging zaterdagavond verrassend de boot in tegen Moeskroen in de eigen Luminus Arena. Het werd duidelijk dat Philippe Clement niet zomaar de afwezigheid van enkele sterkhouders kan opvangen.

Racing Genk kende de nodige dosis tegenslag. Al na 18 seconden trof Malovskyi de paal en bij een 1-1 stand trapte ook Maehle tegen het doelhout. Het eindresultaat had er dus evengoed helemaal anders kunnen uitzien.

Los daarvan werd wel duidelijk dat Clement toch niet over de kern beschikt om de afwezigheid van drie sleutelspelers tegelijkertijd zomaar op te vangen. "Het is logisch dat we de afwezigheid van Pozuelo, Uronen, Vukovic en Berge gevoeld hebben", gaf hij zaterdag toe.

Dries Wouters werd al aan de rust vervangen door Fiolic die goede en minder goede acties afwisselde en Neto Borges, de vervanger van Uronen, deed menig wenkbrauw fronsen in de Luminus Arena. De 1-2 mag hij op zijn hoed schrijven. 

"We hebben pech gehad. Ik ben blij om in Genk te zijn, maar triest dat we verloren", aldus de niet echt vlotgebekte debutant die in de slotfase in de fout ging. "Mijn tegenstander was sneller dan ik. Dat gebeurt nu eenmaal in het voetbal."

"Bij die goal op het einde mogen we niet uitgespeeld worden, maar dat heeft ook te maken met automatismen en hier de eerste keer een wedstrijd spelen", reageerde Clement. "We wisten dat dit risico's geeft."

"We gaan hier lessen uit trekken en op deze manier kan je alleen maar de jongens die de voorbije maanden minder gespeeld hebben en de jongens die nieuw zijn beter maken. Fouten maken hoort daar ook bij. Spijtig dat het ons punten kostte", aldus de Genkse oefenmeester.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties