Anderlecht en Coucke denken aan verkeersveiligheid van spelers (en van de 1,1 miljoen fans): "Drie spelers 6 weken gevolgd door app"
Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Anderlecht
| 22 reacties

Anderlecht doet in samenwerking met Allianz een inspanning om de verkeersveiligheid te verhogen

Anderlecht en Coucke denken aan verkeersveiligheid van spelers (en van de 1,1 miljoen fans): "Drie spelers 6 weken gevolgd door app"
Foto: © photonews

Anderlecht organiseerde deze namiddag een persconferentie om de applicatie van sponsor en verzekeringsmaatschappij Allianz in de picture te zetten. De samenwerking moet voor meer verkeersveiligheid zorgen, iets wat Marc Coucke nauw aan het hart ligt.

"Goeiemiddag, 't is lang geleden dat ik dat nog eens op een maandag kon zeggen", opende Coucke met een kwinkslag. "Wij zijn een club die het pure voetbal wil overstijgen en ook wil participeren in andere initiatieven. Vooral verkeersveiligheid is iets waar ik me bij betrokken voel. Bij mijn huwelijk zorgde ik er bijvoorbeeld voor dat niemand zelf naar huis hoefde te rijden."

Het gaat om de app 'Drive Bonus Drive', waarmee chauffeurs kunnen evalueren hoe veilig ze zelf rijden. "Hiermee kunnen ze hun rijgedrag analyseren en aanpassen", aldus Wilfried Neven, CEO van Allianz Belgium. "En ze kunnen met het puntensysteem ook een korting op hun autoverzekeringspremie krijgen tot 50 procent."

Ik weet niet of Alexis de meest verantwoordelijke is achter het stuur en of James echt zo'n kalme jongen is in de auto als op het veld

De app analyseert het rijgedrag op vier punten: het remgedrag, het telefoongebruik, de snelheid en de wegomstandigheden. Bij Anderlecht experimenteren zes personen gedurende zes weken met de app: Moussa El Habchi (videoanalist), Alexis Saelemaekers, David Steegen (PR verantwoordelijke), Jean De Bock (materiaalman), Elias Cobbaut en James Lawrence.

"We zullen zien wat de resultaten daarvan zijn", aldus Coucke. "Ik weet niet of Alexis de meest verantwoordelijke is achter het stuur en of James echt zo'n kalme jongen is in de auto als op het veld. Onze videoanalist wordt zelf ook eens geanalyseerd en David moet als PR-verantwoordelijke toch het goeie voorbeeld geven."

"Ik hoop dat op termijn al onze spelers de app gaan downloaden, zodat ze zich bewust worden van hun rijgedrag. We zullen zien of het brave chauffeurs zijn. Of we kunnen zien of een speler om 4u 's nachts 150 heeft gereden twee dagen voor een wedstrijd? (kijkt naar de vertegenwoordigers van Allianz) Nee? Spijtig!", lachte hij. "Maar het is ook voor de fans. We hebben een heel brede fanbasis. Uit onderzoek blijkt dat 1,1 miljoen Belgen Anderlecht als hun favoriete club aanduiden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties