Reactie Rutten maakt doodeerlijke en harde analyse voor zijn team: "Het verschil niet zo groot? Club was véél beter!"

Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Anderlecht
| 65 reacties
Rutten maakt doodeerlijke en harde analyse voor zijn team: "Het verschil niet zo groot? Club was véél beter!"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Fred Rutten gaat geen straffe uitspraken doen, maar je moet ook geen verkeerde analyses van hem verwachten. Na de topper tegen Club Brugge was hij goudeerlijk in zijn antwoorden.

Nee, Rutten is niet echt te spreken over het niveau van zijn spelersgroep. Dat maakte hij ook duidelijk op de persconferentie. "Of ik tevreden ben met 4 op 6 tegen Antwerp en Club Brugge? In normale omstandigheden zou deze club daar nooit tevreden mee mogen zijn, zeker niet met de manier waarop. Maar in onze situatie ben ik daar wel tevreden mee ja."

En dat het verschil tussen Anderlecht en Club Brugge niet zo groot was opperde iemand. "Daar ben ik het helemaal niet mee eens", reageerde hij direct en hard. "Het verschil was héél groot. Brugge was voetballend veel beter. Bij hen zie je de automatismen die wij absoluut niet hebben. Qua kansen hadden wij misschien kunnen winnen ja, maar dat zou niet verdiend geweest zijn."

Ik denk niet dat wij met dit team een match op 80 procent kunnen winnen

Maar dat zijn ploeg aan efficiëntie wint - vooral dankzij Yannick Bolasie - doet hem wel deugd. "Brugge verdiende te winnen op basis van het veldspel. Maar als je ziet dat wij op 2-1 komen, moet je die wedstrijd gewoon binnenslepen. Maar we stonden even niet op te letten. Bolasie? Hij zorgt niet alleen voor efficiëntie, maar werkt zich ook de pleurus."

En nu? Met nog drie 'mindere goden' te gaan, zou play-off 1 moeten binnen zijn. "Nu zullen we zien of we professioneel genoeg zijn. Want voor ons zijn er geen kleinere wedstrijden. Ik denk niet dat wij een match kunnen winnen op 80 procent. Met dit team toch niet."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties