Herbeleef: STVV kan play-off 1 al ruiken, maar met welke spelers deden ze dat trucje ooit al eens voor?

Sam Suttels
Sam Suttels
| 5 reacties
Herbeleef: STVV kan play-off 1 al ruiken, maar met welke spelers deden ze dat trucje ooit al eens voor?
Foto: © photonews

Volg STVV nu via WhatsApp!

STVV boekte gisterenavond een uiterst belangrijke thuisoverwinning tegen Charleroi. Op drie speeldagen van het einde van de reguliere competitie komen De Kanaries zo gedeeld derde en telt het vijf punten meer dan nummer zeven Gent, dat op de slotspeeldag nog naar Stayen trekt.

Wij doken in de archieven en wat blijkt: STVV haalde nog maar een keer eerder play-off 1, als promovendus bij de invoering van het systeem in 2009-2010. Wij lijsten voor u de spelers op die toen hun opwachting maakten in de eerste play-off wedstrijd tegen Club Brugge (0-0).  

Doelman

In de goal vinden we met Simon Mignolet de doublure van Thibaut Courtois bij de Rode Duivels terug. Hij belandde in 2006 onder de lat en bekroonde het Truiens boerenjaar met een knappe transfer naar toenmalig Premier League-club Sunderland. Big Si zou er tot 2013 blijven, tot hij een transfer versierde naar Liverpool. Daar komt hij tegenwoordig niet meer van de bank.

Verdediging

Op de rechtsback staat Marc Wagemakers geposteerd. De Maaseikenaar speelde eerst zeven seizoenen voor Westerlo en streek in 2008 voor drie jaar neer in Sint-Truiden.

In het hart van de defensie treffen we Vincent Euvrard en Ludovic Buysens aan. Euvrard speelde de laatste vijf jaar van z’n carrière voor De Kanaries en is sinds kort aan de slag als trainer van OH Leuven. Buysens verkaste na 3 seizoenen STVV nog naar OHL en Lierse en is nu aan zijn nadagen bezig bij Dender.

Op de linksback: Dennis Odoi. Odoi kwam piepen bij OHL en trok nadien naar STVV. Na een mislukte passage bij Anderlecht en drie seizoenen Lokeren stak hij in 2016 Het Kanaal over naar Fulham. Met die Engelse ploeg promoveerde hij vorig jaar naar de Premier League.

Middenveld

De middenvelders van dienst zijn: Wim Mennes, Peter Delorge, Jeroen Appeltans en Nils Schouterden.

Mennes was net geen 20 jaar actief als voetballer. Hij speelde eerst zeven seizoenen voor Lommel en erna nog eens zeven voor Westerlo, alvorens in 2009 in Haspengouw neer te strijken. Na drie seizoenen Sint-Truiden kwam hij nog twee jaar uit voor amateurploeg Bocholter en hing hij zijn schoenen aan de haak.

Delorge was de aanvoerder van het elftal. Het clubicoon brak vanuit de jeugd door in het eerste elftal en speelde ruim 300 wedstrijden voor in de Truiense hoofdmacht.

Appeltans kwam eveneens uit de jeugdopleiding van de club. Hij debuteerde op 16-jarige leeftijd. In 2009-2010 vergaarde hij speelminuten in dertien matchen. De jaren erop volgden uitleenbeurten aan ploegen uit de lagere reeksen, in 2012 vertrok hij definitief naar Leopoldsburg.

Schouterden maakte net zoals Odoi de overstap van OHL. Hij speelde vier seizoenen voor de Limburgers. Nadien volgden omzwervingen bij Eupen, Westerlo, Mechelen en opnieuw Eupen. In de Oostkantons stond hij afgelopen weekend pas voor de eerste keer dit seizoen in de basis en lukte hij ook de openingstreffer tegen Zulte Waregem.

Aanval

De schutters voorin: Issame Charaï en Hervé Onana.

De Belgische Marokkaan Charaï verbleef twee jaar op Stayen. Leuk detail: hij is nu de assistent van Marc Brys bij STVV.

Afsluiten doen we met Onana. De kleine Kameroener maakte het mooie weer bij Waasland-Beveren in tweede klasse en kwam op de radar van STVV. Zijn Truiense passage was geen voltreffer: hij trof slechts drie keer raak in 46 matchen. Vandaag is hij aan de slag in de lagere regionen bij Mariekerke.

Invallers: Sébastien Siani, Giel Deferm en Yorick Antheunis.

Coach

Achter elk succesverhaal schuilt natuurlijk ook een brein. Dat was destijds Guido Brepoels. De Eigenbilzenaar loodste de club eerst naar eerste klasse om vervolgens onmiddellijk play-off te halen. Hij is op dit moment  trainer van de KRC Genk Ladies.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties