Kan Kortrijk toch nog een rol van betekenis spelen? "Wij hebben niets te verliezen, Anderlecht wel"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Kortrijk
| 0 reacties
Kan Kortrijk toch nog een rol van betekenis spelen? "Wij hebben niets te verliezen, Anderlecht wel"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Met een perfecte voorzet op het hoofd van de boomlange Avenatti had Kristof D'Haene een belangrijk aandeel in de late 2-1 overwinning van Kortrijk tegen Cercle Brugge. Mits een gek scenario is play-off 1 zelfs nog mogelijk.

"Ik wist dat Lepoint en Avenatti mee waren. Dan moet je de bal gewoon chippen", aldus de Kortrijk-speler. "Avenatti is drie koppen groter dan de rest en hij knikte de bal weer goed binnen. Ik had in de tweede helft nochtans nog geen bal gezien op links."

Kortrijk had het vooral voor rust moeilijk in de West-Vlaamse derby. "In de eerste helft zat het er niet echt in, hé", vertelde D'Haene. "We kregen enkele kansen, maar niet zo veel als Cercle. We hadden moeite met Mercier vast te zetten en onze druk was gewoon niet goed. In de tweede helft hebben we bijgestuurd en dat heeft geloond."

Naar Anderlecht

De Kerels springen na hun zege naar de 8e plek en komen op 2 en 1 punten van respectievelijk Anderlecht en Gent. Al moeten beide teams zondag wel nog aan de bak. En volgend weekend wacht er een uitmatch bij... paars-wit. "Het belangrijkste waren de drie punten vandaag. Op Anderlecht moeten we vrij voetballen. Wij hebben niets te verliezen. Zij wel. Anderlecht zal meer druk ervaren dan wij."

"Play-off 1 leeft echt niet in de groep", verzekert D'Haene ons. "We zijn gewoon blij dat dat we winnen en over Charleroi springen. Iedereen kijkt thuis wel eens naar de stand, maar in de groep spreken we daar weinig over."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties